Το πιο νόστιμο σπυρωτό ρυζάκι που δοκιμάσατε ποτέ!!!!
Υλικά
1φ. ελ. καφέ κριθαράκι
1 φ. ελ. κουκουνάρι
11/2 φ. ελ. αμύγδαλα άσπρα άψητα κομμένα στα τρία
μια φωλιά φιδέ
1 κούπα ρύζι κίτρινο(πλυμένο πολύ καλά)
3 κούπες νερό χλιαρό
1 κ.σ. ΒΙΤΑΜ
1/3 κούπας λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε με τη σειρά
κριθαράκι,αμύγδαλα,κουκουνάρι,φιδέ τσαλακωμένο στο χέρι
και τέλος ρύζι.Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα 3-4 λεπτά
Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι.
Μαγειρεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Μόλις “χαθεί” το νερό,ρίχνουμε στο ρύζι μας το ΒΙΤΑΜ.
Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα την κατσαρόλα και σκεπάζουμε.
Σερβίρουμε.
Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013
Ρύζι ελληνικό!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
μια ερωτηση θα ηθελα να κανω, αλατι και πιπερι δε βαζουμε καθολού?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΚαι βέβαια βάζουμε αλάτι,παράλειψη που διορθώθηκε!
Πιπέρι μπορεί να προσθέσει όποιος θέλει...
Καλή συνέχεια,
Α.