Print Friendly and PDF

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Κέικ καρότου ελαφρώς σιροπιασμένο

Fairytale cake!

DSC_0065
 
Υλικά

4 αβγά
1 1/2 κούπας σπορέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι baking powder ( 20 γρ. ή 2 κ.σ.)
3 κούπες καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 κούπα καρύδια χοντροτριμμένα

για το σιρόπι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
το ξύσμα  από 3 πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ μέσα σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

DSC_0018  

Προσθέτουμε το σπορέλαιο,το χυμό πορτοκαλιού,το ξύσμα και χτυπάμε
λίγο ακόμη.

DSC_0019

DSC_0021

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking  powder  και τα προσθέτουμε
στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.

DSC_0028

Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα το τρμμένο καρότο και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε και πάλι απαλά να ενωθούν τα υλικά.

DSC_0029

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ.
ή ένα στρογγυλό με διάμετρο 36 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C  με
αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά ή 50 -60 λεπτά,
αντίστοιχα για το ταψί που θα επιλέξουμε, στη μεσαία θέση.

DSC_0030

Αφού ψηθεί αφήνουμε το κέικ να σταθεί και να κρυώσει.
Στο μεταξύ,βράζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί,για 5 λεπτά
(μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).

DSC_0023

Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.

DSC_0046

Αφήνουμε να σταθεί για λίγο να το τραβήξει όλο και να κρυώσει.

DSC_0048

DSC_0050

Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια. 

DSC_0071 

Δοκιμάστε το και απολαύστε το υπέροχο άρωμα και τη φίνα γεύση του.
Ένα κέικ από τα λίγα!!!

DSC_0076

Συνταγή από τη φίλη μου Μαριάνθη.

13 σχόλια:

  1. Δεν έχω φάει ποτέ κέικ καρότου!
    Αναρωτιέμαι τι γεύση να χει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα μου δεν ξέρεις τι χάνεις!

      Όλα τα κέικ με καρότο είναι εξαιρετικά,
      όσο για το συγκεκριμένω αν θες να μ'ακούσεις
      ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσεις!!!!!!!!!!!

      Καλό 15αύγουστο από μένα
      Φιλάκια πολλά,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
    2. Θα το φτιάξω..όμως..τι γεύση έχει;Γλυκιά φαντάζομαι ε;
      Είναι που είμαι της σοκολάτας..γι αυτό δεν έχω δοκιμάσει!!

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Χρυσούλα!

      Ναι,καλή μου γλυκιά είναι η γεύση που έχουν τα κέικ με καρότο.
      Δεν το καταλαβαίνεις καθόλου!!!!

      Σαν να τρως ένα οποιοδήποτε κέικ αλλά είναι πεντανόστημα!!!!!!!!

      Όταν κάποια στιγμή φτιάξεις ένα κέικ καρότου θα με θυμηθείς!

      Πολλά φιλάκια
      Αλεξάνδρα:)

      Διαγραφή
  2. Αλεξάνδρα καλημέρα,
    Δεν είναι πολύ σούπερ αυτό το κεικ?
    Εγώ είμαι φανατική της σοκολάτας όμως αυτό το κεικ από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα ενθουσιάστηκα.
    Υπέροχη παρουσιάση για άλλη μια φορά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάνθη μου,καλό μεσημέρι!!
      Τι να πω;
      Εξαιρετικό!!!!!!!

      Ενθουσιάστηκα με τη γεύση του αν
      και δεν είμαι καθόλου φαν του πορτοκαλιού.

      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ άλλη μια φορά
      για την υπέροχη αυτή συνταγή!!!

      Υ.Γ.Αν μπορέσεις στείλε μου το μέιλ σου σε παρακαλώ
      θέλω να σε ρωτήσω κάτι..

      Πολλά φιλιά από μένα,
      Αλεξάνδρα

      Διαγραφή
  3. Απο που να το αρχίσω και που να το τελειώσω!!!!
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥΠΕΡ!!!!!
    Μαριάνθη το γλυκό σου είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!
    Αλεξάνδρα μου είχες δίκιο που επέμενες να το φτιάξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΪΚ!!!
    ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΪΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ....ΚΑΡΟΤΟ,ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΤΛΕΣΜΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕ.ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ ΜΟΥ!!!ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΚΕΊΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΩ ΜΕ EXTRA ΘΕΡΜΙΔΕΣ ,ΔΕΝ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΑ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ.ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΜΗΠΩΣ ΓΛΥΚΙΣΕΙ ΠΟΛΥ,ΕΒΑΛΑ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΟΣΟ ΓΛΥΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΤΟ ΕΨΗΣΑ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30 ΕΚ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΥ ΠΑΧΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΟΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη συνταγή, απ'ότι φαίνεται, αλλά κατά πόσο θα μπορούσα να μειώσω τις ποσότητες των υλικών ώστε να μου βγει όσο περίπου μια φόρμα, τη συνηθισμένη που χρησιμοποιούμε καθημερινά?....Είναι μεγάλη ποσότητα για εμένα...Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα καλή μου φίλη!

      Για ένα κανονικό ταψάκι,αν και ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει, νομίζω ότι αν μειώσεις τη συνταγή στο μισό θα είσαι οκ!


      Να έχεις μια όμορφη μέρα,
      φιλικά,
      Α.

      Διαγραφή
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΛΥΚΑΚΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΥΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σοδα στο σιροπι?μηπως ειναι λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελειο Αλεξανδρακι μου!!!! φτιαξτε το οπωσδήποτε αξιζει !!!!!
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...