Print Friendly and PDF

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τριλογία πίτας Νο2:Κασόπιτα

To be continued…

DSC_0038

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι των 200 γρ.
3/4 με 1 κ.γ. αλάτι


120 γρ. αγελαδινό βούτυρο
1 κούπα φέτα χοντροτριμμένη


Εκτέλεση
Βάζουμε 60 γρ.από το βούτυρο σε ταψάκι με διαστάσεις 24χ31εκ. και το
τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας να λιώσει και να τσιτσιρίσει.

DSC_0001

Βάζουμε σε μπολ τα 6 πρώτα υλικά της πίτας και ανακατεύουμε πολύ
καλά με σύρμα να γίνει ένας λείος χυλός.

DSC_0004


DSC_0005

Αδειάζουμε το χυλό στο ταψάκι με το βούτυρο.

DSC_0008

Τοποθετούμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια το υπόλοιπο από το βούτυρο.

DSC_0009

Απλώνουμε και τη φέτα και την πατάμε ελαφρά με το χέρι να βυθιστεί
στο μείγμα.

DSC_0010

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C
με αντιστάσεις πάνω-κάτω στη 2η από κάτω θέση για περίπου 30-35 λεπτά.

DSC_0045 

ΣΗΜ:Βασική προϋπόθεση για να σας γίνει η πίτα μοναδικής
νοστιμιάς είναι να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αγελάδος και όχι κάτι άλλο.

DSC_0054

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...