Χωρίς λόγια!!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1 αβγό
250 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 αβγό χτυπημένο
ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε το αυγό,το κακάο,το αλάτι και τη βανίλια και
συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει.
Ίσως χρειαστεί λιιιιίγο αλεύρι ακόμη.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνι και την τυλίγουμε σε ζελατίνα
αφήνουμε να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την επόμενη μέρα και την
αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
Απλώνουμε στον πάγκο μας τις ψηφίδες σοκολάτας και
κυλάμε επάνω το ρολό μας.
Κόβουμε κομμάτι ζύμης και αραδιάζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C ,με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα μπισκότα μας από το ταψί και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Πιστέψτε με δεν έχετε φάει ωραιότερα μπισκότα!!!!
Είναι πραγματικά τέλεια και αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε!!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη κοσκινισμένη
1 αβγό
250 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
λίγο αλάτι
1 βανίλια
1 αβγό χτυπημένο
ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ενωθούν καλά.
Προσθέτουμε το αυγό,το κακάο,το αλάτι και τη βανίλια και
συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
με το χέρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να μην κολλάει.
Ίσως χρειαστεί λιιιιίγο αλεύρι ακόμη.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαστούνι και την τυλίγουμε σε ζελατίνα
αφήνουμε να μείνει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο την επόμενη μέρα και την
αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό.
Απλώνουμε στον πάγκο μας τις ψηφίδες σοκολάτας και
κυλάμε επάνω το ρολό μας.
Κόβουμε κομμάτι ζύμης και αραδιάζουμε στο ταψί μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C ,με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 20 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τα μπισκότα μας από το ταψί και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Πιστέψτε με δεν έχετε φάει ωραιότερα μπισκότα!!!!
Είναι πραγματικά τέλεια και αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε!!!
Μαίρη απο Μαρούσι. Απογοητευση... μου πήρε πάνω απο το διπλασιο αλευρι για να γινει η ζυμη νορμαλ (να μη κολλάει στα χερια) με αποτελεσμα να βγουνε ανοστα. Μηπως η συνταγή ειναι λάθος... κριμα τα υλικά...!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή