Έχετε μπανάνες;
Φτιάξτε το καλύτερο κέικ μπανάνας που έγινε ποτέ!!!!
Και πανεύκολο, ε!
Υλικά
2 μεγάλες μπανάνες πολύ ώριμες
120 γρ.βούτυρο soft καλής ποιότητας
2 μεγάλα αβγά
1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τα 3 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε καλά.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το αλεύρι,τη ζάχαρη,τη βανίλια και τη σόδα.
Αδειάζουμε στα στερεά υλικά το μείγμα του μούλτι και ανακατεύουμε καλά να
ενωθούν όμορφα.
Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις 22x11 εκ.
και την καλύπτουμε με λαδόκολλα,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Λαδώνουμε και τη λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους
180 βαθμούς φούρνο,με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου μία ώρα ή ώσπου να
βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά και αφού βοηθήσουμε
την πάνω και κάτω πλευρά του κέικ με μια σπάτουλα,τραβώντας τις πλαϊνές πλευρές
της λαδόκολλας,ξεφορμάρουμε.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε μπορούμε πριν αδειάσουμε το μείγμα στη φόρμα,να προσθέσουμε
και 1/4 κούπας καρύδια.
Χρησιμοποιήστε ένα βούτυρο καλής ποιότητας με ωραίο άρωμα,δίνει ακόμη πιο
μυρωδάτο αποτέλεσμα.
Όσο πιο ώριμες μπανάνες χρησιμοποιήσετε,τόσο πιο έντονο άρωμα μπανάνας θα
έχει το κέικ σας.
Φτιάξτε το καλύτερο κέικ μπανάνας που έγινε ποτέ!!!!
Και πανεύκολο, ε!
Υλικά
2 μεγάλες μπανάνες πολύ ώριμες
120 γρ.βούτυρο soft καλής ποιότητας
2 μεγάλα αβγά
1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι τα 3 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε καλά.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα το αλεύρι,τη ζάχαρη,τη βανίλια και τη σόδα.
Αδειάζουμε στα στερεά υλικά το μείγμα του μούλτι και ανακατεύουμε καλά να
ενωθούν όμορφα.
Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ με διαστάσεις 22x11 εκ.
και την καλύπτουμε με λαδόκολλα,όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Λαδώνουμε και τη λαδόκολλα.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους
180 βαθμούς φούρνο,με αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου μία ώρα ή ώσπου να
βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά και αφού βοηθήσουμε
την πάνω και κάτω πλευρά του κέικ με μια σπάτουλα,τραβώντας τις πλαϊνές πλευρές
της λαδόκολλας,ξεφορμάρουμε.
Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.
ΣΗΜ:Αν θέλουμε μπορούμε πριν αδειάσουμε το μείγμα στη φόρμα,να προσθέσουμε
και 1/4 κούπας καρύδια.
Χρησιμοποιήστε ένα βούτυρο καλής ποιότητας με ωραίο άρωμα,δίνει ακόμη πιο
μυρωδάτο αποτέλεσμα.
Όσο πιο ώριμες μπανάνες χρησιμοποιήσετε,τόσο πιο έντονο άρωμα μπανάνας θα
έχει το κέικ σας.
Τέλειο το blog σου καλώς σε βρήκα Θεσσαλονικιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίπου πόσα κομμάτια βγαίνει το συγκεκριμένό; Είναι μικρή δόση έτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Καλησπέρα, το κέικ είναι σε μέγεθος όπως αυτά που αγοράζουμε από τους φούρνους.
ΔιαγραφήΠερίπου 8 μεριδές θα έλεγα.
Καλό απόγευμα,
Α.
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΦΡΑΤΟ....
ΑπάντησηΔιαγραφήαπίστευτο νόστιμο κέικ. Το έχω καθιερώσει πλέον σε εβδομαδιαία βάση. όποιος το δοκίμασε ξετρελάθηκε, γρήγορο και εύκολο. Ακόμη κι εδω΄στο κάμπινγκ μπορώ να το κάνω χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια ερώτηση έχω όμως, ενώ είναι πολύ αφράτο δε φουσκώνει πολύ. το τελικό ύψος του είναι περίπου τρία δάχτυλα, όσες φορές κι αν το έκανα, και με διαφορετικής μάρκας υλικά. Έτσι πρέπει να βγαίνει; Για μια μεγάλη κανονική φόρμα κέικ ποια είναι η αναλογία των υλικών;
Ευχαριστώ
Καλησπέρα Βίκυ μου!
ΔιαγραφήΤα υλικά για το συγκεκριμένο κέικ είναι για μια μικρή μακρόστενη φόρμα όπως αυτές που ψήνουν τα αρτοζαχαροπλαστεία
τα κέικ τους,φαντάζομαι θα εχεις δει..
Μάλλον το βάζεις σε μεγαλύτερη γι'αυτό δεν παίρνει
ύψος καθώς ψήνεται δοκίμασε να διπλασιάσεις τα υλικά
και νομίζω ότι θα σου βγει μια χαρά!
Για μια μεγάλη φόρμα κέικ ίσως να χρειαστείς 3πλή ή
και 4απλή δόση που ίσως όμως να χρειάζεται κάποιες τροποποιήσεις για να δουλέψουν και γι'αυτό δεν μπορώ
να σου πω με σιγουριά!!!
Καλή συνέχεια στις διακοπές σου,
Α.
Ευχαριστώ πολυ Αλεξάνδρα, το είχα φανταστεί γιατί μου φαινόταν λίγη και η ποσότητα από το αλεύρι. Οπως και να΄χει εμείς το τσακίζουμε έτσι κι αλλιώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έκανα και το κέικ με νεκταρίνια μονο που έβαλα βερίκοκα και δαμάσκηνα. Βγήκε λίγο ξυνό από τα δαμάσκηνα αλλά κατα τ΄άλλα είναι τέλειο.
Σ' ευχαριστούμε για όλα αυτά που μοιράζεσαι μαζί μας.
θαυμασιο το κεικ σου..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω βαζω ελαιολαδο (ειναι για μενα πιο νοστιμο), και συμπληρωνω καρυδια..
να εισαι καλα..
Εξαιρετικη η συνταγη, πετυχαινει καθε φορα! Μερικες φορες βαζω και κομματακια κουβερτουρα και απογειωνεται. Επισης για να φουσκωσει λιγο ακομα χωριζω τους κροκους και τα ασπραδια και κανω μαρεγκα, την οποια ριχνω στο μειγμα τελευταια, τηρωντας δηλαδη τη συνταγη με τη διαφορα αυτη. σε ολα τα κεικ καλο εινα να κανουμε μαρεγκα, φουσκωνει παντα και κανει τη διαφορα! Με εκτιμηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!! Αν δεν έχουμε σόδα μπορούμε να βάλουμε κάτι άλλο στη θέση της?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιο στη θέση της σόδας βάζουν baking powder,προσωπικά δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω να σου πω αν αυτή η αντικατασταη δίνει το ίδιο αποτέλεσμα!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία αν δοκιμάσεις τη συνταγή...
Α.
Καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσα να βάλω το μείγμα σε ταψί με θήκες για cupcakes; Θέλω να το ετοιμάσω για τη γιορτή της κόρης μου στο σχολείο.
Ευχαριστώ!
Ναι,και βεβαια μπορεις να το βαλεις σε φορμα για καπκεικς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεικ σου είναι εξαιρετικό!!! Η γεύση & το άρωμα του ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σου ... !!! Ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση της ζάχαρης με στέβια ή/ και μέλι;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεικ σου είναι εξαιρετικό!!! Η γεύση & το άρωμα του ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σου ... !!! Ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση της ζάχαρης με στέβια ή/ και μέλι;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κεικ σου είναι εξαιρετικό!!! Η γεύση & το άρωμα του ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σου ... !!! Ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορεί να γίνει αντικατάσταση της ζάχαρης με στέβια ή/ και μέλι;
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!