Μήπως την ψάχνατε;
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
για την κρέμα
2 αβγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 baking powder(20 γρ.)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
για το σιρόπι
2 1/2 κούπας νερό
2 κούπες ζάχαρη
φλούδα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ
για 5 λεπτά.
Βγάζουμε από την κατάψυξη τα φύλλα και όπως είναι παγωμένα τα σπάμε με το
χέρι σε ακατάστατα κομμάτια.
Αδειάζουμε τα φύλλα μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι με διαστάσεις 33x27 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,με αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 175
βαθμούς C για 3 τέταρτα.Το γλυκό πρέπει αν πάρει όμορφο σκούρο χρώμα,
όπως στη φωτογραφία.
Προσοχή:Όχι να καεί,να πάρει σκούρο χρώμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 7-8 λεπτά
(μετράμε από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε να το απορροφήσει.
Όταν κρυώσει σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
Το τέλειο γλυκό και πολύ εύκολα γίνεται Σ'ευχαριστώ πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΟ-ΒΕ-ΡΗ !!! Δεν έχω λόγια!! Εύκολη, ζουμερή δεν μπορώ να σταματήσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο !!
=)
Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε τον χυμό από το πορτοκάλι στο σιρόπι ή στο μείγμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ,
Σύλβια
Καλησπέρα Σύλβια.
ΔιαγραφήΚαι βέβαια μπορεις να το κάνεις γιατί όχι.
Τέλεια θα σου γίνει.
Περιμένω τις εντυπώσεις σου..
Καλό απόγευμα,
Α.
μπραβο τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω πολυ.μοσχομυρίζει κιόλας το σπίτι!!!Μόνο θα ήθελα να ρωτήσω αντί για φύλλο Βηρυτού μπορώ να χρησιμοποιήσω φύλλο κρούστας με εγγυημένο αποτέλεσμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Νέλλη μου :)
ΔιαγραφήΝαι,και βεβαια μπορεις!
Α.
Μπορώ να ψησω την πορτοκαλοπιτα και να την βάλω στην κατάψυξη ?
ΑπάντησηΔιαγραφή