Υπέροχο
φαγητό!!!
Υλικά
γάλα
πατάτες
για το ταψί
κρέμα γάλακτος
γάλα
γκούντα
έμενταλ
παρμεζάνα
αλάτι,πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα και προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες.
Σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμες,βγάζουμε από την κατσαρόλα,αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,
τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε στο ταψί μας.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και σκόρδο.
Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με γάλα από αυτό που βράσαμε τις πατάτες
(αν δεν είναι αρκετό,προσθέτουμε επιπλέον)και τα τυριά.
Αδειάζουμε στο ταψί.Το μείγμα πρέπει να σκεπάζει ελαφρά τις πατάτες.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να απορροφηθούν
όλα τα υγρά.
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα το
φαγητό και στην επιφάνεια.
ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής είναι σχετικά και εξαρτώνται κάθε φορά από την ποσότητα
φαγητού που φτιάχνουμε,αυξομειώνουμε λοιπόν ανάλογα.
Υλικά
γάλα
πατάτες
για το ταψί
κρέμα γάλακτος
γάλα
γκούντα
έμενταλ
παρμεζάνα
αλάτι,πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε γάλα και προσθέτουμε τις καθαρισμένες πατάτες.
Σε μέτρια θερμοκρασία βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμες,βγάζουμε από την κατσαρόλα,αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,
τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αραδιάζουμε στο ταψί μας.
Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και σκόρδο.
Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με γάλα από αυτό που βράσαμε τις πατάτες
(αν δεν είναι αρκετό,προσθέτουμε επιπλέον)και τα τυριά.
Αδειάζουμε στο ταψί.Το μείγμα πρέπει να σκεπάζει ελαφρά τις πατάτες.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, μέχρι να απορροφηθούν
όλα τα υγρά.
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα το
φαγητό και στην επιφάνεια.
ΣΗΜ:Τα υλικά της συνταγής είναι σχετικά και εξαρτώνται κάθε φορά από την ποσότητα
φαγητού που φτιάχνουμε,αυξομειώνουμε λοιπόν ανάλογα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου