Υ-πέ-ρο-χες!!!
Υλικά:
για το φύλλο:
4 κούπες αλεύρι χωριάτικο(ή για όλες τις χρήσεις)
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού αεριούχο.
1 κ.γ. baking powder
για τη γέμιση:
250 γραμμάρια ελιές μαύρες αλμυρές (καθαρισμένες από το κουκούτσι και κομμένες,η κάθε ελιά στα τρία ή βάλτε έτοιμες ελιές κομμένες σε ροδέλες)
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
1/2 δέσμη κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο (αν δε βρείτε,βάλτε μαϊντανό,δεν είναι το ίδιο αλλά…)
λίγη ρίγανη
δυόσμο ξερό
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 1/2 κούπες από το αλεύρι και το baking powder.
Στη μέση ανοίγουμε ένα λακκάκι και βάζουμε το λάδι και τους χυμούς.
Στη συνέχεια με τα χέρια μας αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μια μαλακή
ζύμη που δεν κολλάει.
Μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
Ανοίγουμε φυλλαράκια,βάζουμε μέσα γέμιση και τα κλείνουμε.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,με
αντιστάσεις πάνω κάτω,για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.Σερβίρουμε.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη Δέσποινα και είναι Κυπριακή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου