Τελικά μήπως να νηστεύαμε πιο συχνά;
Υλικά
για 40-50 κομμάτια
3-4 περίπου κούπες αλεύρι (εξαρτάται απ’ το αλεύρι)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. (γεμάτο) κακάο
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
1/2 κούπας σταφίδες
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα,ή αν θέλουμε χτυπάμε με το μίξερ, το χυμό,
το λάδι,τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε μια κούπα από το αλεύρι με την κανέλα,
το κακάο και το baking και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.
Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια ενιαία ζύμη.
Η ζύμη είναι κολλώδης,αλλά μη σας ανησυχεί.
Συμπληρώνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν με το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγο σπορέλαιο και λαδώνοντας τα χέρια μας
φτιάχνουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Για ευκολία κάντε απλά στρόγγυλα μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 20 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά τα μπισκοτάκια τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα.
Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθούν και να στεγνώσουν.
Φυλάσσουμε σε κουτί για μπισκότα.
Υλικά
για 40-50 κομμάτια
3-4 περίπου κούπες αλεύρι (εξαρτάται απ’ το αλεύρι)
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. (γεμάτο) κακάο
1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
1/2 κούπας σταφίδες
3/4 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα,ή αν θέλουμε χτυπάμε με το μίξερ, το χυμό,
το λάδι,τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε μια κούπα από το αλεύρι με την κανέλα,
το κακάο και το baking και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.
Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια ενιαία ζύμη.
Η ζύμη είναι κολλώδης,αλλά μη σας ανησυχεί.
Συμπληρώνουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε να ενωθούν με το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα πιατάκι λίγο σπορέλαιο και λαδώνοντας τα χέρια μας
φτιάχνουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Για ευκολία κάντε απλά στρόγγυλα μπισκότα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 20 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά τα μπισκοτάκια τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα.
Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σταθούν και να στεγνώσουν.
Φυλάσσουμε σε κουτί για μπισκότα.
στα υγρά προσθέτουμε και το λάδι,έτσι δεν είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εγώ αυτή την απορία είχα. Βάζουμε και το λάδι με το χυμό?
ΔιαγραφήΚοριτσια,φτιαξτε τα,ειναι εξαιρετικα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚριμα που δεν εφτιαξα διπλη δοση!!
Αλεξανδρα,γεια στα χερια σου!!
Φιλακια,Α/Μ
Τελεια τα κουλουρακια τα εφτιαξα για δευτερη φορα οσο για την παρουσιαση...δεν εχω λογια!!Παντα τετοια!!sofita
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι,κορίτσια προσθέτουμε και το λάδι μαζί με το χυμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛυπάμαι αν σας μπέρδεψα,
το διόρθωσα και στη συνταγή.
Καλό απόγευμα,
Α.
Πολυ ωραια τα εκανα και αναρωτιωμουν αν αντικαταστησουμε ποσοστο απο το αλευρι με κουακερ και την ζαχαρη με μαυρη ζαχαρη? Ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικα τα δοκιμασα με λιγο λιγοτερη ζαχαρη ( περιπου 3/4 κουπας ) και ειναι ακομα αρκετα γλυκα και εβαλα λιναροσπορο ( 3 κ.σ ) και κουακερ ( 6 κ.σ ). Πηρε λιγο λιγοτερο αλευρι απο την προηγουμενη φορα. Ειναι εξαιρετικα, πιστοποιητικο εγγυησης απο 3χρονα ;). Χαιρομαι που σας βρηκα και ευχαριστω για τις ενδιαφερουσες συνταγες.
Διαγραφήan vazame elaiolado peirazei?yparxei diafora?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ελαιόλαδο έχει πιο βαριά μυρωδιά από ένα σπορέλαιο
ΑπάντησηΔιαγραφήμε αποτέλεσμα να το καταλαβαίνουμε όταν καταναλώνουμε τα
γλυκά που εχουμε φτιάξει με ελαιόλαδο.
Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε σπορέλαιο στη ζαχαροπλαστική.
Όποιος δεν έχει θέμα με αυτό και βέβαια μπορεί να αντικαταστήσει με ελαιόλαδο σε όλες τις παρασκευές που ζητάνε σπορέλαιο.
Καλή συνέχεια,
Α.
kalhspera polly wraia syntagh aleksandra hthela na rwthsw kati mporoyme sto plasimo na kanoyme me to mhxanhma gia mpiskota h den endiknite h zymh einai pio sklhrh??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Στράτο.
ΔιαγραφήΓια να καταλάβω μιλάς για την πρέσσα μπισκότων;
Αν ναι,λογικά θα πρέπει να μπαίνει η ζύμη.
Θα πρέπει όμως πρώτα να το δοκιμάσεις με ένα μικρό κομμάτι γιατί δεν είμαι σίγουρη(δεν το εχω κάνει ποτέ).
Α!και βέβαια δεν θα πρέπει να βγάλεις τις σταφίδες
σ'αυτή την περίπτωση!!
Όσο για τη ζύμη Στράτο μου,όπως το γράφω κιόλας,δεν είναι καθόλου σκληρή μάλλον το αντίθετο!!!
Περιμένω να μου πεις τι έγινε αν τα δοκιμάσεις...
Πάντως να ξέρεις ότι είναι φανταστικά μπισκοτάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να έχεις μια όμορφη μέρα,
Α.
οκ θα το δοκιμασω αλεξανδρα ευχαριστω πολλυ ειμαι σιγουρος οτι ειναι υπεροχα τα μπισκοτα
Διαγραφήαν δεν θελουμε να βαλουμε σταφιδες?????...
ΑπάντησηΔιαγραφή