Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πατατοκεφτέδες

Συμμετέχοντας ενεργά στο “κίνημα της πατάτας”….
DSC_0056

Υλικά
μισό κιλό πατάτες καθαρισμένες και τριμμένες στον τρίφτη( τις στύβουμε ελαφρώς)
1/2 κούπα κίτρινα τυριά τριμμένα
2  μεγάλα αβγά
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αλάτι,πιπέρι

λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μπολ.
DSC_0010

Ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθούν.
DSC_0011

Βάζουμε σε τηγάνι λάδι να ζεσταθεί καλά και σχηματίζουμε λεπτούς κεφτέδες.
Ρίχνουμε τους πατατοκεφτέδες στο ζεστό λάδι.
Σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να τηγανιστούν όμορφα και από τις δύο μεριές.

DSC_0013

Βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.

DSC_0018

Σερβίρουμε αμέσως παρέα με μια δροσερή σαλάτα.

DSC_0052

Ζεστοί και κρύοι είναι το ίδιο νόστιμοι!!!

DSC_0045

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...