Κι επειδή το κρύο καλά κρατεί,ώρα
να ζεσταθούμε!!!
Υλικά
320 γρ. αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω,εξαρτάται πάντα από το αλεύρι)
220 γρ. βούτυρο μαλακό
220 γρ. cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κ.γ. αλάτι
για το άλειμμα
1 αβγό
αλάτι χοντρό
σουσάμι
κύμινο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα των μπισκότων και τα ζυμώνουμε
να ενωθούν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκ.
Με οδοντοτό τροχό κόβουμε λωρίδες φάρδους περίπου 2 εκ.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί και με ένα πινελάκι αλείφουμε με το αβγό.
Πασπαλίζουμε με το κύμινο,το αλάτι και το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα στην επιφάνεια.
Υλικά
320 γρ. αλεύρι (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω,εξαρτάται πάντα από το αλεύρι)
220 γρ. βούτυρο μαλακό
220 γρ. cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κ.γ. αλάτι
για το άλειμμα
1 αβγό
αλάτι χοντρό
σουσάμι
κύμινο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα των μπισκότων και τα ζυμώνουμε
να ενωθούν.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκ.
Με οδοντοτό τροχό κόβουμε λωρίδες φάρδους περίπου 2 εκ.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί και με ένα πινελάκι αλείφουμε με το αβγό.
Πασπαλίζουμε με το κύμινο,το αλάτι και το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω,
για περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να πάρουν ωραίο χρώμα στην επιφάνεια.
Καλησπέρα Αλεξάνδρα! Με κάθε καλοπροαίρετη διάθεση, η συνταγή έχει σωστές αναλογίες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πρώτη φορά που την έκανα, δεν πλαθόταν με τίποτα η ζύμη, οπότε αναγκάστηκα να βάλω αρκετά περισσότερο αλεύρι. Έγιναν νόστιμα, αλλά η γεύση τους θύμιζε σφολιάτα, είχε χαθεί η γεύση του τυριού.
Δεν πειράζει, σκέφτηκα. Την επιχείρησα λοιπόν δεύτερη φορά..Πάλι δεν πλαθόταν με τίποτα, δηλαδή για να σχηματίσω το σχήμα των στικς, μου βγήκε η ψυχή! Κολλούσε στο ταψί και όσο τα έπλαθα για να πάρουν σχήμα, τόσο ζεσταινόταν το βούτυρο στη ζύμη και γινόταν ακόμα πιο δύσκολο πλάσιμό τους! Βοήθεια παρακαλώ!
Καλησπέρα καλή μου φίλη.
ΔιαγραφήΝαι,οι αναλογίες είναι σωστές δεν υπάρχει κάποιο λάθος.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά και δεν σου βγαίνουν. Και να σκεφτείς ότι εχω αυξήσει την
ποσότητα του αλευριού σε σχέση με την
αρχική συνταγή!!!
Μήπως να άλλαζες αλεύρι..να δοκιμάσεις με κάποια άλλη μάρκα ίσως...
Τα υπόλοιπα υλικά είναι σε γρ. οπότε αποκλείεται να φταίει κάτι από αυτά.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...λυπάμαι πολύ:(
Α.