Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κέικ τσουρέκι

Παντός καιρού!!

DSC_0014

Υλικά
2 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο βούτυρο των 250 γρ.σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. μαχλέπι σκόνη
1 κ.γ. κακουλέ σκόνη
1/2 κ.γ.κοφτό μαστίχα Χίου (προσοχή στη μαστίχα αν μπει πολύ πικρίζει)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

κροκάδι αβγού για το άλειμμα
μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν.

DSC_0001

DSC_0002

Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και το βούτυρο.Χτυπάμε για λίγο.

DSC_0003

Τέλος,προσθέτουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά.
Χτυπάμε και πάλι για λίγο να ενωθούν.

DSC_0004

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 30 εκ.
Αλείφουμε με το κροκάδι όμορφα όλη την επιφάνεια.

DSC_0005

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι,αν τελικά χρησιμοποιήσουμε.

DSC_0006

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται πάντα από το φούρνο).
 
DSC_0008

Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
DSC_0026

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

DSC_0010

 Η συνταγή είναι από το “Ηungry”.

5 σχόλια:

  1. kalhmera, to pairnei olo to aleuri? epeidh htan arketa sfixth h zumh ligo aleuri afhsa,peripoy 2-3 koutalies ths soupas, psinetai tora opote tha sou po pos ginetai otan psithei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. epanhltha,egine polu oreo esto kai me ligotero aleuri,an den to kovane tha sou estelna foto,allh fora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα καλή μου φίλη.


    Αργησα να δω τα σχόλια σου....
    Χαίρομαι που σου βγήκε οκ το κέικ,
    άλλωστε οι 2 κ.σ. μη φαντάζεσαι
    δεν θα έκαναν καμια φοβερή διαφορά,
    όμως,ναι, το παίρνει όλο το αλεύρι η συνταγή..
    το λέω για επόμενη φορά να το έχεις υπ'όψιν.

    Καλοφάγωτο λοιπόν από μένα!
    Καλό Σ/Κ,
    Αλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη χρονια , με υγεια και ευλογια...
    Εγω εκανα αυτο το κεικ για βασιλοπιτα και εγινε πεντανοστιμο....!
    Ευκολο,νοστιμο και γρηγορα...Δεν εβαλα το μαυρο σουσαμι ,γιατι δεν ειχα...
    εβαλα αχνη και το διακοσμισα και αναλογα. Τελειο.!!!
    Ευχαριστω πολυ για ολες σου τις συνταγες Αλεξανδρα μου.
    Να εχεις μια υπέροχη χρονια γεματη μυρωδιες και καλομαγειρεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...