Και οι 10 είναι υπέροχες!
Υλικά
για 10 τηγανίτες
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
3 κ.σ. ζάχαρη προαιρετικά
1 1/2 κ.σ. γάλα
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
2 κ.σ. σπορέλαιο
μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη,το γάλα,το αλεύρι,τις βανίλιες και το αλάτι.
Λιώνουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε με το χέρι μαζί με το
υπόλοιπο μείγμα να σχηματιστεί μία απαλή και παχύρρευστη ζύμη.
Δεν πρέπει να είναι ούτε αραιή ούτε παχιά.
Αν ωστόσο είναι αραιή,προσθέτουμε αλεύρι,ενώ αν είναι παχιά,γάλα.
Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι και ανάβουμε τη φωτιά στο δυνατό.Όταν
ζεσταθεί,χαμηλώνουμε τη φωτιά και χρησιμοποιώντας scoop παγωτού
βάζουμε δόσεις από τη ζύμη στο τηγάνι απλώνοντάς τις λίγο με το πίσω
μέρος του scoop.
Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές,ώστε να γίνουν τραγανές και να
ροδίσουν όμορφα.
Προσέχουμε να μη σπάσουν όταν τις γυρίζουμε.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρονται ζεστές και φρεσκοτηγανισμένες.
Αν σας άρέσει το υπέροχο άρωμα μπανάνας στα γλυκά θα σας ενθουσιάσουν
Ταιριάζουν υπέροχα με γάλα,τσάι ή καφέ.
Φαίνονται πεντανόστιμες! Φοβερή και η παρουσίαση σου για ακόμη μια φορά Αλεξάνδρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Αλεξάνδρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή αρχή και στην καινούρια σου προσπάθεια.
Προσπάθησα να κάνω τις τηγανίτες και δεν κατάφερα να τις κάνω τραγανές όπως γράφεις ήταν ένα λαστιχωτό ζυμάρι, μπορείς να μου πεις γιατί δεν το πέτυχα?
Ευχαριστώ Νεκταρία
Καλημέρα,Νεκταρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
Σχετικά με το ζυμαράκι σου,απ'όσο μπορώ να καταλάβω,
μάλλον δεν είχε αρκετό υγρό,
έπρεπε να βάλεις επιπλέον γαλατάκι!
"Αν ωστόσο είναι αραιή,προσθέτουμε αλεύρι,ενώ αν είναι παχιά,γάλα."
Είναι πολύ νόστιμες τηγανίτες νομίζω ότι τους αξίζει μια 2η ευκαιρία.
Πολλά φιλιά Νεκταρία μου,
χαίρομαι που με ξαναβρήκες.
Αλεξάνδρα
Ευχαριστώ Αλεξάνδρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ζυμαράκι μου βγήκε καλό και ήταν όντως πολύ νόστιμες αλλά δεν κατάφερα να τις κάνω τραγανές στο ψήσιμο. Αν μπορούσες να με διαφωτίσεις θα με βοηθούσες πολύ γιατί μου άρεσε πολύ η γεύση αλλά όχι η υφή, ήταν πολύ μαλακές δεν πιανότανε με το χέρι, εκτός και αν είναι έτσι το σωστό. Α! ξέχασα να σου πω ότι δεν έχω ξανακάνει ποτέ τηγανίτες και έτσι δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
Ευχαριστώ και πάλι.
Νεκταρία μου καλό σου απόγευμα!
ΔιαγραφήΤο κατάλαβα ότι δεν έχεις ξανακάνει τηγανίτες...Οι τηγανίτες καλή μου είναι μαλακές,αλλά όχι σε σημείο που να μην μπορείς να τις πιάσεις με το χέρι.Αντίθετα,τις τρως με το χέρι.Όταν όμως τις δαγκώνεις,μη φαντάζεσαι ότι είναι κάτι ιδιαίτερα τραγανό.Είναι ένα μαλακό παρασκεύασμα.
Ίσως να χρειαζόταν λίγο περισσότερο αλεύρι(επειδή μου γράφεις ότι δεν μπορούσες να τις πιάσεις).Μόνο αν ξαναπροσπαθήσεις να τις φτιάξεις ίσως βρεις τι έκανες λάθος.Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να σε βοηθήσω διαφορετικά!
Θα περιμένω τα νέα σου!
Φιλικά,
Αλεξάνδρα
Είναι απλά ΤΕΛΕΙΟ!!! Τα παιδια μου το λάτρεψαν, τραγανα με υπεροχη γεύση μπανανας!!! Ευχαριστούμε πολυ Αλεξάνδρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλα τελειες......
ΑπάντησηΔιαγραφή