Θα με θυμάστε σε κάθε μπουκιά!!!
Υλικά
1 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 κούπες ελαιόλαδο
1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπας μπράντι
1 κ.γ. κανέλα και γαρίφαλο σε σκόνη
1 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. σόδα
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μπολ με τελευταίο το αλεύρι, το οποίο
προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε μπισκότα
σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ ή απλά με ένα ποτήρι.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω κάτω στη μεσαία θέση για περίπου 20-25 λεπτά.
ΣΗΜ:Η συνταγή βγάζει πολλά κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που
θα έχουν τα κουλουράκια.
Η συνταγή είναι της κ. Τσιχλάκη
Υλικά
1 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη
1 1/2 κούπας ζάχαρη
3 κούπες ελαιόλαδο
1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπας μπράντι
1 κ.γ. κανέλα και γαρίφαλο σε σκόνη
1 κ.γ. baking powder
1 κ.σ. σόδα
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μπολ με τελευταίο το αλεύρι, το οποίο
προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε μπισκότα
σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ ή απλά με ένα ποτήρι.
Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις
πάνω κάτω στη μεσαία θέση για περίπου 20-25 λεπτά.
ΣΗΜ:Η συνταγή βγάζει πολλά κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που
θα έχουν τα κουλουράκια.
Η συνταγή είναι της κ. Τσιχλάκη
Aλεξανδρα μου μπορεις να μου πεις αν δεν εχω μπραντι αν μπορω να βαλω καποιο λικερ?? κ οταν λες 1 κουτ.γλυκου κανελα-γαρυφαλο,εννοεις στο συνολο, η' 1 γλυκου κανελα κ 1 γαρυφαλο?
ΑπάντησηΔιαγραφή1κ.γ. ΜΑΖΙ και τα 2!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΥΠΣ ξέχασα να σου απαντήσω για το ποτό που ρωτάς.
ΔιαγραφήΧωρίς κονιάκ δεν το εχω δοκιμάσει.
1/2 κούπας είναι αρκετή ποσότητα και σίγουρα δεν μπορουμε να το παραλείψουμε!!
Να αντικαταστήσεις όμως με άλλο λικέρ.......τι να σου πω δεν το εχω δοκιμάσει!
Εγω προσωπικά θα προτιμούσα να βάλω κάποιο ουίσκι καλύτερα!
Καλή συνέχεια...
Αλεξάνδρα
Αλεξάνδρα, έχεις και σελίδα στο Facebook?
ΑπάντησηΔιαγραφή