Επιτέλους παγωτό!!!
Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα (περίπου 395 γρ.)
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος (όχι light)
άχνη σύμφωνα με το γούστο μας (εγώ έβαλα 2 γεμάτες κ.σ.)
1 MORFAT GARNI το μεταλλικό κουτάκι
4 αβγά χωρισμένα
2 φύλλα ζελατίνης
2 κούπες των 250 ml. γάλα πλήρες
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ τη morfat,την κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο με τους κρόκους των αβγών μέχρι το μείγμα
να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Βάζουμε σε μπολ παγωμένο νερό και μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης.
Στο μεταξύ βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και βάζουμε στη φωτιά
να πάρει βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως μέσα τη ζελατίνη
αφού πρώτα τη σφίξουμε μέσα στη χούφτα μας να μην έχει νερό.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Ενσωματώνουμε το μείγμα του γάλακτος με το μείγμα του ζαχαρούχου και
αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος.
Βάζουμε και αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για
1 ώρα να κρυώσει καλά.
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος,χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών
σε σφιχτή μαρέγκα
και την ενσωματώνουμε με τα άλλα 2 μείγματα και τη βανίλια.
Αν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα εκεί και φτιάχνουμε
το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες που τη συνοδεύουν.
Διαφορετικά αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και φυλλάσσουμε
στην κατάψυξη χτυπώντας ανά μισή ώρα για 5-6 φορές με το μίξερ.
Συνταγή από τον καλό φίλο Στράτο Πέτρου.
Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα (περίπου 395 γρ.)
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος (όχι light)
άχνη σύμφωνα με το γούστο μας (εγώ έβαλα 2 γεμάτες κ.σ.)
1 MORFAT GARNI το μεταλλικό κουτάκι
4 αβγά χωρισμένα
2 φύλλα ζελατίνης
2 κούπες των 250 ml. γάλα πλήρες
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ τη morfat,την κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο με τους κρόκους των αβγών μέχρι το μείγμα
να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Βάζουμε σε μπολ παγωμένο νερό και μαλακώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης.
Στο μεταξύ βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και βάζουμε στη φωτιά
να πάρει βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως μέσα τη ζελατίνη
αφού πρώτα τη σφίξουμε μέσα στη χούφτα μας να μην έχει νερό.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Ενσωματώνουμε το μείγμα του γάλακτος με το μείγμα του ζαχαρούχου και
αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος.
Βάζουμε και αυτό το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για
1 ώρα να κρυώσει καλά.
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος,χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών
σε σφιχτή μαρέγκα
και την ενσωματώνουμε με τα άλλα 2 μείγματα και τη βανίλια.
Αν έχουμε παγωτομηχανή αδειάζουμε το μείγμα εκεί και φτιάχνουμε
το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες που τη συνοδεύουν.
Διαφορετικά αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και φυλλάσσουμε
στην κατάψυξη χτυπώντας ανά μισή ώρα για 5-6 φορές με το μίξερ.
Συνταγή από τον καλό φίλο Στράτο Πέτρου.
KAΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ'ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ.ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΑΠΟ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ,ΕΠΙΑΣΕ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΝΑΝ ΤΗ ΓΕΥΣΗ.
Καλημέρα καλή μου φίλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που με παρακολουθείς,
όμως πραγματικά στεναχωρέθηκα που το παγωτό
δεν σου πέτυχε!
Για μένα και την οικογένεια μου αυτό είναι
το καλύτερο παγωτό που έχουμε δοκιμάσει,
μέχρι σήμερα τουλάχιστον.
Εγώ δεν έχω παγωτομηχανή και το χτυπάω
όπως ακριβώς το γράφω...
Τι να σου πω βγαίνει ένα παγωτό ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!
Δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να πήγε στραβά και σου έκανε κρυστάλους....
Κρίμα πάντως γιατί μιλάμε για μια πολύ πολύ καλή συνταγή.
Καλά μα...γυρέματα από μένα,ελπίζοντας η επόμενη συνταγή που θα δοκιμάσεις να στεφτεί από επιτυχία 100%!
Πάντα φιλικά,
Αλεξάνδρα
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΚΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΓΩΤΟ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?.ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΟΥ.ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ SITE.
ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ,
ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΡΙΝΘΟ.
Ετσι,Μαρία μου, έστω και μισή την είχε την επιτυχία του
Διαγραφήτο παγωτό μας:)
Κάτι είναι κι αυτό.
Πάντως να το ξαναδοκιμάσεις κάτι,μάλλον,πήγε στραβά γι'αυτό δεν σου βγήκε όπως πρέπει.
Χαίρομαι που σου άρεσαν οι ντοματοκεφτέδες!
Περιμένω νεότερα σχόλια από δοκιμές....
Καλό Σ/Κ από μένα,
Αλεξάνδρα
Καλημέρα και συγχαρητήρια για το σάιτ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να ρωτήσω, πόσο καιρό διατηρείται στη κατάψυξη αυτό το παγωτό αλλά το παγωτό γιαούρτι;;
Ευχαριστώ!
Όλα τα παγωτά διατηρούνται πάρα πολύ καιρό στην κατάψυξη ακριβώς χρόνο δεν μπορώ να σου πω αλλά ένα μήνα σίγουρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ.
Εδώ στη Γερμανία δυστυχώς δε βρίσκω Morfat Garni. Έδωσα μια γερμανική περιγραφή (Zutaten: Magermilch, Pflanzenöl, Aroma. Charakter: Morfat Creamy ist ein außergewöhnliches griechisches Produkt, eine konzentrierte dick geschlagene Creme mit einem Hauch von Vanille. Diese eigenet sich besonders zur Herstellung von Eiscreme, Pudding, Kuchenfüllungen oder einfach Schlagsahne.) σε πωλήτριες, χωρίς αυτό να τις βοηθήσει να βρουν κάτι ανάλογο. Υπάρχει κάποιο υποκατάστατο; Ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΤι να σου πω,δεν ξέρω τι υπάρχει ακριβώς στη Γερμανία για να μπορέσεις να αντικαταστήσεις τη ΜΟΡΦΑΤ.
Σίγουρα θα εχουν κι εκει κάποια φυτικη σαντιγί σε κουτί αυτού του είδους!
Λυπάμαι....
Α.