Γλυκιές δημιουργίες χωρίς
ζάχαρη!!
Υλικά
4 μήλα στάρκιν πλυμένα
50 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
κανέλα
2 κ.γ. μέλι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
για το γαρνίρισμα
KRE TORRE (φυτική κρέμα για σαντιγί στα ράφια των Σ/Μ με τις κρέμες γάλακτος)
λίγη κανέλα
μέλι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μήλα.
Κόβουμε μια οριζόντια φέτα από το επάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι
ή το εργαλείο για τα κολοκυθάκια αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τα μήλα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια ή τα αμύγδαλα,την κανέλα,το μέλι και τις σταφίδες.
Γεμίζουμε το άδειο μέρος των μήλων με το μείγμα.
Σκεπάζουμε το κάθε μήλο με τη φέτα που αφαιρέσαμε στην αρχή.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
με αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 200 βαθμούς C, για περίπου 50-55 λεπτά,μέχρι να
μαλακώσουν τα μήλα.
Όταν κρυώσουν τα ανοίγουμε πάλι και βάζουμε στο καθένα μπόλικη χτυπημένη σαντιγί.
Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Υλικά
4 μήλα στάρκιν πλυμένα
50 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα
κανέλα
2 κ.γ. μέλι
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
για το γαρνίρισμα
KRE TORRE (φυτική κρέμα για σαντιγί στα ράφια των Σ/Μ με τις κρέμες γάλακτος)
λίγη κανέλα
μέλι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μήλα.
Κόβουμε μια οριζόντια φέτα από το επάνω μέρος τους και με ένα κουταλάκι
ή το εργαλείο για τα κολοκυθάκια αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τα μήλα.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια ή τα αμύγδαλα,την κανέλα,το μέλι και τις σταφίδες.
Γεμίζουμε το άδειο μέρος των μήλων με το μείγμα.
Σκεπάζουμε το κάθε μήλο με τη φέτα που αφαιρέσαμε στην αρχή.
Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
με αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 200 βαθμούς C, για περίπου 50-55 λεπτά,μέχρι να
μαλακώσουν τα μήλα.
Όταν κρυώσουν τα ανοίγουμε πάλι και βάζουμε στο καθένα μπόλικη χτυπημένη σαντιγί.
Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου