Όπου και να τσικνίσετε,το γλυκό
θα το φάτε εδώ!
Και του χρόνου!!!
Υλικά
για 14 με 16 κομμάτια
για τη βάση
80 γρ. ή 3/4 κούπας πτι μπερ αλεσμένα
30 γρ. ή 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή soft
12 γρ ή 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
για τη γέμιση
450 γρ.cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 βανίλια
2 αβγά
για τη σάλτσα φράουλας
85 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες
12 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μούλτι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε υποδοχές φόρμας για muffins,στρωμένες με καραμελόχαρτα
ή φορμάκια σιλικόνης.
Με ένα κουταλάκι ή άλλο αντικείμενο στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στις βάσεις.
Βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ να αφρατέψει.
Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη,το αλάτι και τη βανίλια.
Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα αβγά ένα ένα χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις θήκες.
Βάζουμε περίπου 3-4 κουταλιές στην κάθε θήκη.
Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα.Χτυπάμε τα φρούτα με τη ζάχαρη στο μούλτι και μοιράζουμε
και αυτό το μείγμα στα θηκάκια πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε περίπου 3 κουταλίτσες στην κάθε θήκη.
Με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας κάνουμε κύκλους για να σχηματιστούν “νερά” στην
επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για
περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.Τα βάζουμε
στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Συνοδέψτε τα με το αγαπημένο σας σιρόπι.
Αυτά τα λιλιπούτια cheesecake είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσουν!!
ΣΗΜ:Τα γλυκάκια όσο στέκονται κάθονται ελαφρά στο κέντρο.Μη σας ανησυχήσει
αυτό,έτσι γίνεται.
Δεν έχω φτιάξει ποτέ τη συνταγή σε μεγάλη ταρτιέρα για να σας πω ακριβώς
ποσότητες και χρόνους ψησήματος,γιατί βρίσκω τις ατομικές μερίδες πολύ πιο
βολικές και ευπαρουσίαστες.
Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα φρούτα κατεψυγμένα όπως
Cranberries.
Και του χρόνου!!!
Υλικά
για 14 με 16 κομμάτια
για τη βάση
80 γρ. ή 3/4 κούπας πτι μπερ αλεσμένα
30 γρ. ή 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή soft
12 γρ ή 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
για τη γέμιση
450 γρ.cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 βανίλια
2 αβγά
για τη σάλτσα φράουλας
85 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες
12 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μούλτι.
Μοιράζουμε το μείγμα σε υποδοχές φόρμας για muffins,στρωμένες με καραμελόχαρτα
ή φορμάκια σιλικόνης.
Με ένα κουταλάκι ή άλλο αντικείμενο στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στις βάσεις.
Βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ να αφρατέψει.
Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη,το αλάτι και τη βανίλια.
Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα αβγά ένα ένα χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις θήκες.
Βάζουμε περίπου 3-4 κουταλιές στην κάθε θήκη.
Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα.Χτυπάμε τα φρούτα με τη ζάχαρη στο μούλτι και μοιράζουμε
και αυτό το μείγμα στα θηκάκια πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε περίπου 3 κουταλίτσες στην κάθε θήκη.
Με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας κάνουμε κύκλους για να σχηματιστούν “νερά” στην
επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για
περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.Τα βάζουμε
στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Συνοδέψτε τα με το αγαπημένο σας σιρόπι.
Αυτά τα λιλιπούτια cheesecake είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσουν!!
ΣΗΜ:Τα γλυκάκια όσο στέκονται κάθονται ελαφρά στο κέντρο.Μη σας ανησυχήσει
αυτό,έτσι γίνεται.
Δεν έχω φτιάξει ποτέ τη συνταγή σε μεγάλη ταρτιέρα για να σας πω ακριβώς
ποσότητες και χρόνους ψησήματος,γιατί βρίσκω τις ατομικές μερίδες πολύ πιο
βολικές και ευπαρουσίαστες.
Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα φρούτα κατεψυγμένα όπως
Cranberries.
Καλησπέρα Αλεξάνδρα, μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου! Γράφτηκα κιόλας να λαμβάνω newsletter :) Το καραμελόχαρτο τί είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα καλή μου.
ΔιαγραφήΤα καραμελόχαρτα είναι τα χάρτινα γκοφρέ θηκάκια που βάζουμε μέσα τα muffins/cupcakes.
Καλή συνέχεια,
Α.