Για την όρεξη!
Υλικά
200 γρ. ελιές σε φετάκια
1/2 κούπας ηλιέλαιο και 1κ.σ. επιπλέον για το τηγάνι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. ρίγανη
2 κούπες νερό
3/4 κ.γ. αλάτι
σουσάμι για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε τηγάνι με τη μία κουταλιά λάδι τα 2 κρεμμύδια να
γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τις ελιές και τις γυρίζουμε 3-4 φωρές να βγάλουν το
άρωμά τους.Προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε σε μπολ αλεύρι απλό και ολικής,αλάτι και baking.
Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά,νερό
και λάδι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι.
Ανακατεύουμε και πάλι και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί
με διάμετρο 28 εκ.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω-κάτω,
στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Νόστιμη παραλλαγή:Αντί για ελιές μπορούμε να βάλουμε στην πιτούλα
τυρί της επιλογής μας.
Συνταγή της κ.Ψυχούλη.
Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
Ελιόπιτα με αλεύρι ολικής
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου