Μεγαλείο!!
Υλικά
3 κούπες γίγαντες ή φασόλια ξερά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
450 γρ.ντομάτα κον-κασέ
2 κ.σ. ρίγανη
1 κούπα φέτα σε μεγάλα τρίμματα
2 κούπες κρουτόνς σπιτικά ή έτοιμα
για το pesto ρίγανης
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ. σ. μαϊντανό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε καυτό νερό.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 ½ κούπα από το ζουμί που έβρασαν,το άλλο το πετάμε.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο,να μαραθούν.
Προσθέτουμε την ντομάτα,τη ρίγανη και το ζουμί που κρατήσαμε.
Βράζουμε τη σάλτσα τόσο όσο να μείνει κάπου 1 ½ κούπα!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-210 βαθμούς και σε ταψί ή γάστρα
ανακατεύουμε τα φασόλια με τη σάλτσα,πασπαλίζουμε με φέτα και ψήνουμε
να ροδίσει η φέτα καλά περίπου 45 λεπτά!
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθούν ένα δεκάλεπτο.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το pesto στο μούλτι και τα χτυπάμε.
Σερβίρουμε το φαγητό,προσθέτοντας στο κάθε πιάτο κρουτόνς και περιχύνουμε με pesto.
ΣΗΜ:Για να φτιάξουμε σπιτικά κρουτόνς,κόβουμε φέτες ψωμιού σε
κυβάκια,περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο για λίγο
να φρυγανιστούν.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Άννα Μαρία.
Υλικά
3 κούπες γίγαντες ή φασόλια ξερά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
450 γρ.ντομάτα κον-κασέ
2 κ.σ. ρίγανη
1 κούπα φέτα σε μεγάλα τρίμματα
2 κούπες κρουτόνς σπιτικά ή έτοιμα
για το pesto ρίγανης
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ. σ. μαϊντανό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε καυτό νερό.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 ½ κούπα από το ζουμί που έβρασαν,το άλλο το πετάμε.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο,να μαραθούν.
Προσθέτουμε την ντομάτα,τη ρίγανη και το ζουμί που κρατήσαμε.
Βράζουμε τη σάλτσα τόσο όσο να μείνει κάπου 1 ½ κούπα!
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-210 βαθμούς και σε ταψί ή γάστρα
ανακατεύουμε τα φασόλια με τη σάλτσα,πασπαλίζουμε με φέτα και ψήνουμε
να ροδίσει η φέτα καλά περίπου 45 λεπτά!
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθούν ένα δεκάλεπτο.
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά για το pesto στο μούλτι και τα χτυπάμε.
Σερβίρουμε το φαγητό,προσθέτοντας στο κάθε πιάτο κρουτόνς και περιχύνουμε με pesto.
ΣΗΜ:Για να φτιάξουμε σπιτικά κρουτόνς,κόβουμε φέτες ψωμιού σε
κυβάκια,περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο για λίγο
να φρυγανιστούν.
Τη συνταγή μού έστειλε η φίλη μου Άννα Μαρία.
Φανταστικο!!!! Ειδικά το pesto απαιχτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβαλα και τσιγαρισμένο σπανάκι κάτω απο τα φασόλια στο ταψί.. ;)
Λοιπον το φαγητό έγινε ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό!!!!!!
Και αυτό το pesto απο επάνω ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!
Τόσο που έφαγα....
Μπράβο!!
ερώτηση:
ΑπάντησηΔιαγραφήγια το πεστο μπορουμε να βαλουμε φρεσκια ριγανη, και αν ναι, σε τι αναλογια πιστευεις?
Θοδωρης.
τελειο φαγακι Αλεξανδρακι μου,τη διαφορα την κανει το pesto φανταστικοοοοοοοοοο !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη
Νομιζω οτι ειναι η καλυτερη συνταγη για φασολια!!!!Μαγικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλώς... τέλειο! Ηδη έχει διαδωθεί και σε άλλες "νοικοκυρές".
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν προσεξεις την πρωτη φωτο θα δεις οτι τα φασολια ειναι όπως τα αγοραζουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη επιτυχία
Α.