Ό,τι καλύτερο!
Υλικά
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά των 8 γρ.
1/2 κ.γ. αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει περίπου 500ml
700 γρ. φέτα
ελαιόλαδο
σουσάμι και ρίγανη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε για μερικά λεπτά το φούρνο μας στους 50 βαθμούς,
να είναι ζεστός ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ!!!
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το αλεύρι,τη μαγιά και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό,όσο χρειαστεί,μέχρι
να πάρουμε μια ζύμη που να είναι απαλή και να μην κολλάει.
Βάζουμε το μπολ στο ζεστό φούρνο και το αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο,το βγάζουμε από το φούρνο,το ζυμώνουμε ελαφρά
και το χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.
Λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 40 εκ.αν θέλουμε το τυρόψωμο πιο
λεπτό ή 32 εκ. αν το θέλουμε με πολλή ψίχα!
Σε αλευρωμένη επιφάνεια,πατώντας με το χέρι μας ανοίγουμε το πρώτο ζυμαράκι.
Το βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη φέτα τρίβοντάς τη με το χέρι μας.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα άλλα τρία φύλλα.
Ανοίγουμε με το χέρι,βάζουμε ελαιόλαδο,τρίβουμε φέτα.
Όταν τελειώσουμε με το άνοιγμα των φύλλων,τα πιάνουμε από τις άκρες
και τυλίγουμε σε ρολό.
Διπλώνουμε το ρολό και το στρίβουμε με τα χέρια μας αρκετές φορές
για να ενωθούν λάδι και τυρί με το ζυμάρι μας.
Βάζουμε πάλι στο ταψί και πατώντας με τα δάχτυλα το ανοίγουμε μέχρι
να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρίγανη.
Βάζουμε και πάλι το ταψί στο ζεστό φούρνο για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει.
Ψήνουμε το τυρόψωμο,σε προθερμασμένο φούρνο,στους 170 βαθμούς C,
με αντιστάσεις πάνω κάτω ή με αέρα στους 150 για περίπου 3 τέταρτα ή
μέχρι να πάρει χρώμα.
ΣΗΜ:Πριν το βγάλουμε από το φούρνο,ελέγχουμε ανασηκώνοντας
ελαφρά αν έχει ψηθεί από κάτω.
Αν όχι,βάζουμε το ταψί για 5-10 λεπτά στον πάτο της κουζίνας,
ελέγχοντας πάντα για το σωστό αποτέλεσμα.
Συνταγή από το Σεφ στον αέρα.
Τελικά νομίζω ότι θα κάνω πολλές από τις συνταγές σας. Μου βγήκε πολύ καλό
ΑπάντησηΔιαγραφή