Τι
άλλο να ζητήσει κανείς;
Για τον καφέ μας και όχι μόνο…
Υλικά50 γρ. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
200 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά
1 κούπα γάλα
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα αβγά,το γάλα και το αλεύρι με τις βανίλιες.
Χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
περίπου μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη
βυθίσουμε στο κέντρο του.
Αφήνουμε 10 λεπτά το κέικ να σταθεί και το βγάζουμε σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.
Αν θέλουμε,το πασπαλίζουμε με άχνη,το καλύπτουμε με μερέντα ή απλά το
αφήνουμε σκέτο.
Για τον καφέ μας και όχι μόνο…
Υλικά50 γρ. ηλιέλαιο καλής ποιότητας
200 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 μεγάλα αβγά
1 κούπα γάλα
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με το ηλιέλαιο να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα αβγά,το γάλα και το αλεύρι με τις βανίλιες.
Χτυπάμε 3-4 λεπτά ακόμη.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα 26 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
περίπου μία ώρα ή ώσπου να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τη
βυθίσουμε στο κέντρο του.
Αφήνουμε 10 λεπτά το κέικ να σταθεί και το βγάζουμε σε σχάρα να
κρυώσει εντελώς.
Αν θέλουμε,το πασπαλίζουμε με άχνη,το καλύπτουμε με μερέντα ή απλά το
αφήνουμε σκέτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου