...από τη Μυτιλήνη με αγάπη!!!
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα πορτοκαλάδα
1 κούπα ζάχαρη
30 γρ. σουσάμι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.σ. αμμωνία ή 1 1/2 κ.γ. γεμάτο
1 baking powder
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5 κούπες)
σουσάμι για να τα τυλίξουμε
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την αμμωνία με την πορτοκαλάδα
και τα προσθέτουμε σε μπολ μαζί με όλα τα άλλα υλικά.
Το αλεύρι το ρίχνουμε σταδιακά
μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει.
Ανοίγουμε κορδόνια και σχηματίζουμε τα γνωστά κουλουράκια.
Πατάμε τα κουλουράκια στο σουσάμι από τη μία μόνο μεριά
να κολλήσει καλά.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180-200 βαθμούς,μέχρι να πάρουν χρώμα,περίπου 15 λεπτά.
Βγάζουμε και τα αραδιάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Σερβίρουμε με τον καφέ ή το γάλα μας και απολαμβάνουμε τα πιο νόστιμα και
μυρωδάτα κουλουράκια!
μολις τα εκανα και εγιναν πολυ καλα, το ποσο τραγανα θα γινουν , απο τι
ΑπάντησηΔιαγραφήεξαρτατε?
MΠOPΩ NA ANTIKATAΣTAΣTIΣΩ THN AMMΩNIA ME ΣOΔA Η; ΜΠΕΙΚΙΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΔιαγραφήΧωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη,γιατί δεν το εχω δοκιμάσει ποτέ,νομίζω πως δεν μπορεις να αντικαταστήσεις την αμμωνία.
Αν θες μπορεις να δοκιμάσεις κάποια άλλη συνταγή με το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς όμως αμμωνία...
Καλό Σ/Κ από μένα,
Α.
καλησπερα οταν λετε 1 baking εννοειται 1 σακουλακι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκριβώς!20 γρ. δηλαδή!!!
ΔιαγραφήΑλεξάνδρα τέλεια έγιναν τα κουλουράκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη και αυτή η συνταγή σου!!
Ανθούλα