Υπάρχουν κι αυτοί οι…κεφτέδες και
είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ!!!
Υλικά
500 γρ. αρακά
1 κ.σ. σουσάμι
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. κύμινο
δυόσμο κατά προτίμηση φρέσκο
150 γρ. φέτα
1 κρεμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (πράσινο και λευκό μέρος)
1 αβγό
1 κρόκο
πιπέρι,αλάτι
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τον αρακά (περίπου 15 λεπτά).
Τον στραγγίζουμε.Όταν κρυώσει τον χτυπάμε στο μούλτι.
Ρίχνουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε
για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να
ροδίσουν από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το επιπλέον λάδι.
Σερβίρουμε ζεστούς και φρεσκοτηγανισμένους.
ΣΗΜ:Βάλτε αν θέλετε 2 κ.σ. σουσάμι και παραλείψτε τον κρόκο.Το αποτέλεσμα
εξίσου εξαιρετικό!!!
Υλικά
500 γρ. αρακά
1 κ.σ. σουσάμι
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. κύμινο
δυόσμο κατά προτίμηση φρέσκο
150 γρ. φέτα
1 κρεμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο (πράσινο και λευκό μέρος)
1 αβγό
1 κρόκο
πιπέρι,αλάτι
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τον αρακά (περίπου 15 λεπτά).
Τον στραγγίζουμε.Όταν κρυώσει τον χτυπάμε στο μούλτι.
Ρίχνουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε
για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να
ροδίσουν από τη μια και μετά από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν το επιπλέον λάδι.
Σερβίρουμε ζεστούς και φρεσκοτηγανισμένους.
ΣΗΜ:Βάλτε αν θέλετε 2 κ.σ. σουσάμι και παραλείψτε τον κρόκο.Το αποτέλεσμα
εξίσου εξαιρετικό!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου