Δε
συγκρίνεται!!!
Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπας λευκό αμύγδαλο αλεσμένο στο multi
4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
ξύσμα από λεμόνι
1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.σ. νερό
200 γρ.στραγγιστό γιαούρτι (αγελαδίτσα)
1/2 κούπας γάλα
για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
2 κ.σ. λεμόνι
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή παγωτό βανίλια προαιρετικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.Προσθέτουμε και το αλεσμένο
αμύγδαλο.Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά,χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη,και το ξύσμα από το λεμόνι.
Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στις 2 κουταλιές νερό και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί 3-4 λεπτά.
Γυρίζουμε το διακόπτη στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα από το
αλεύρι και το γάλα με το γιαούρτι.
Σταματάμε το μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά.
Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα με διάμετρο 26 εκ.ή ένα ταψάκι 33x23 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Στρώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια με τρόπο ώστε στις άκρες να είναι κάπως πιο ψηλό,
γιατί με το ψήσιμο φουσκώνει περισσότερο στο κέντρο (αυτό ισχύει για όλα τα κέικ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,αντιστάσεις πάνω κάτω, για
περίπου 45 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 3 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή
που αρχίζει ο βρασμός).
Αν θέλουμε,αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το κονιάκ.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό και αφήνουμε να το τραβήξει όλο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε συνοδεύουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή παγωτό!!
ΣΗΜ:Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το σιρόπιασμα και απλά να
πασπαλίσουμε το κέικ με άχνη,αφού κρυώσει.
Σε αυτή την περίπτωση αντικαθιστούμε στα υλικά του κέικ το αμύγδαλο με αλεύρι.
Υλικά
2 1/2 κούπες αλεύρι
1/2 κούπας λευκό αμύγδαλο αλεσμένο στο multi
4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
4 αβγά
ξύσμα από λεμόνι
1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.σ. νερό
200 γρ.στραγγιστό γιαούρτι (αγελαδίτσα)
1/2 κούπας γάλα
για το σιρόπι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
2 κ.σ. λεμόνι
2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή παγωτό βανίλια προαιρετικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.Προσθέτουμε και το αλεσμένο
αμύγδαλο.Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά,χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη,και το ξύσμα από το λεμόνι.
Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στις 2 κουταλιές νερό και αφήνουμε το μείγμα να χτυπηθεί 3-4 λεπτά.
Γυρίζουμε το διακόπτη στη χαμηλότερη ταχύτητα και ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα από το
αλεύρι και το γάλα με το γιαούρτι.
Σταματάμε το μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά.
Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα με διάμετρο 26 εκ.ή ένα ταψάκι 33x23 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Στρώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια με τρόπο ώστε στις άκρες να είναι κάπως πιο ψηλό,
γιατί με το ψήσιμο φουσκώνει περισσότερο στο κέντρο (αυτό ισχύει για όλα τα κέικ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,αντιστάσεις πάνω κάτω, για
περίπου 45 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 3 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή
που αρχίζει ο βρασμός).
Αν θέλουμε,αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το κονιάκ.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό και αφήνουμε να το τραβήξει όλο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε συνοδεύουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή παγωτό!!
ΣΗΜ:Μπορούμε αν θέλουμε να παραλείψουμε το σιρόπιασμα και απλά να
πασπαλίσουμε το κέικ με άχνη,αφού κρυώσει.
Σε αυτή την περίπτωση αντικαθιστούμε στα υλικά του κέικ το αμύγδαλο με αλεύρι.
Καλο μεσημερι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜολις την σιροπιασα,και ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!
Κρατιεμαι να μη τη φαω ζεστη!!!
Αλεκα ,να σαι καλα!!
Hi is it possible to post the translation of this recipe in English? I know if you posted here, many people would love it and make it. Thanks.
ΑπάντησηΔιαγραφή