Παραδοσιακή
συνταγή!
Υλικά
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
300 γρ.αλεύρι
200 γρ.φρέσκο βούτυρο
1 πρέζα βανίλια
2 κρόκους αβγών(προαιρετικά)
2 φ.τσαγιού ζάχαρη
λίγη κανέλα
4 χωριάτικα φύλλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.Προσθέτουμε
το αλεύρι κοσκινίζοντάς το και ανακατεύοντας για
να διαλυθεί μέσα στο κρύο γάλα και να μη σβολιάσει.
Ρίχνουμε μέσα τα αβγά χτυπημένα,τη ζάχαρη και τα
100 γραμμάρια από το βούτυρο.
Ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το
μείγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και
ανακατεύουμε τελευταία φορά.
Βάζουμε σε ταψάκι τα φύλλα μας αφού τα βουτυρώσουμε
πρώτα ένα ένα με τα άλλα 100 γρ. βούτυρο.
Τα βάζουμε με τρόπο ώστε να περισσεύουν έξω από το ταψί μας.
Αδειάζουμε μέσα την κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα που
προεξέχουν από πάνω,βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Αν χρησιμοποιήσουμε τους κρόκους,τους χτυπάμε και
αλείφουμε τα φύλλα.Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
ΣΗΜ.:Εγώ αντί για χωριάτικα φύλλα βάζω 6 φύλλα κρούστας για γλυκά.Μου
αρέσουν περισσότερο γιατί είναι πιο “φίνα” από τα χωριάτικα.
Αυτό όμως είναι καθαρά θέμα γούστου.
Πηγή:Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα
Υλικά
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
300 γρ.αλεύρι
200 γρ.φρέσκο βούτυρο
1 πρέζα βανίλια
2 κρόκους αβγών(προαιρετικά)
2 φ.τσαγιού ζάχαρη
λίγη κανέλα
4 χωριάτικα φύλλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.Προσθέτουμε
το αλεύρι κοσκινίζοντάς το και ανακατεύοντας για
να διαλυθεί μέσα στο κρύο γάλα και να μη σβολιάσει.
Ρίχνουμε μέσα τα αβγά χτυπημένα,τη ζάχαρη και τα
100 γραμμάρια από το βούτυρο.
Ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το
μείγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και
ανακατεύουμε τελευταία φορά.
Βάζουμε σε ταψάκι τα φύλλα μας αφού τα βουτυρώσουμε
πρώτα ένα ένα με τα άλλα 100 γρ. βούτυρο.
Τα βάζουμε με τρόπο ώστε να περισσεύουν έξω από το ταψί μας.
Αδειάζουμε μέσα την κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα που
προεξέχουν από πάνω,βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.
Αν χρησιμοποιήσουμε τους κρόκους,τους χτυπάμε και
αλείφουμε τα φύλλα.Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για περίπου 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
ΣΗΜ.:Εγώ αντί για χωριάτικα φύλλα βάζω 6 φύλλα κρούστας για γλυκά.Μου
αρέσουν περισσότερο γιατί είναι πιο “φίνα” από τα χωριάτικα.
Αυτό όμως είναι καθαρά θέμα γούστου.
Πηγή:Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου