Θα γίνει κομμάτια για Party σας!!!
Υλικά
2 3/4 κούπας αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
4 αβγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ
1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
1/2 κούπας ελιές
λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές,τα κασέρια,
τις ελιές,τα αλλαντικά,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με σπάτουλα.Το μείγμα θα είναι
σφιχτό,μη σας ανησυχεί,έτσι πρέπει.
Αδειάζουμε σε φόρμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βουτυρωμένη με διάμετρο 25 εκ.
ή ακόμη καλύτερα σε μακρόστενη με διαστάσεις 34x12 εκ. βουτυρωμένη
και στρωμένη με λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν,
το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά
και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε σε κομμάτια!!!
Υλικά
2 3/4 κούπας αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
4 αβγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ
1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
1/2 κούπας ελιές
λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές,τα κασέρια,
τις ελιές,τα αλλαντικά,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με σπάτουλα.Το μείγμα θα είναι
σφιχτό,μη σας ανησυχεί,έτσι πρέπει.
Αδειάζουμε σε φόρμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βουτυρωμένη με διάμετρο 25 εκ.
ή ακόμη καλύτερα σε μακρόστενη με διαστάσεις 34x12 εκ. βουτυρωμένη
και στρωμένη με λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν,
το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά
και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε σε κομμάτια!!!
τελεια συνταγη!!!! και η ιδεα σου να βαζεις και φωτογραφιες μας κανει πολυ πιο ευκολη την μαγειρικη! συγχαρητηρια αλεξανδρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ωραία συνταγή, απλά νομίζω ότι το ηλιέλαιο είναι πάρα πολύ και δίνει έντονη γεύση. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με λιγότερο ή χωρίς και θα σας πω. Καλή σας ημέρα. Αρετή
ΑπάντησηΔιαγραφήtha borusame na valume ke kolokitaki,pu ,apo prin to ehume vali me alati na ehume apomacrini ta igra????!!!??? ke na min valume tipota alandico......
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα το συνηστούσα αν και δεν το εχω δοκιμάσει βέβαια ποτέ.
ΔιαγραφήΕσύ αποφασίζεις....
Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις...
Α.
Καλημέρα! Αλεξάνδρα οι συνταγές σου είναι εξαιρετικές! Ότι έχω δοκιμάσει έχει πετύχει 100%! Σε ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες ιδέες και τις πολύ κατατοπιστικές εκτελέσεις! Μια ερώτηση για το κεικ πίτσα: μπορεί να γίνει και σε cupcakes? Αν ναι πόση ώρα πιστεύεις ότι χρειάζονται ψήσιμο?
ΑπάντησηΔιαγραφήπωωωωωωωω τι ηταν αυτο το πραγμα Αλεξανδρακι μου...μυρισε ολο το σπιτι πιτσα...τι νοστιμο κεικ πιτσα ηταν αυτο!! τρωει μια δαγκωνια ο αντρουλης και μου λεει.....Αλεξανδρα ε...? χεχεχε ποσο σαγαπω για τις υπεροχες συνταγες που μας χαριζεις απλοχερα!! ο Θεος να σε εχει καλα <3
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλενη
Μπορω να το κανω και να το διατηρησω στην καταψυξη;Επειδη το Σαββατο εχω μπουφε για 150 ατομα .Πόσες δοσεις χρειαζομαι; SOS!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφτιαξα τη συνταγή σε μακρόστενη φόρμα με λιγότερη πιπεριά, χωρίς επιπλέον αλάτι γιατί έβαλα αρκετό ρεγκάτο, χωρίς ελιές, με ρίγανη Βίκου. Έγινε πάρα πολύ ωραίο! Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα. Πραγματικά βγήκε τέλειο και μύρισε όλο το σπίτι πίτσα!!! Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ κάνω αυτό το καταπληκτικό κέικ αλλά προσθέτω φέτα και λιγότερα κίτρινα τυριά, ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγινε πολύ νόστιμο.ΜΠΡΑΒΟ.Την αλλη φορά θα βαλώ και μανιτάρια.Εβαλα και λουκανικο.Αν βάλω 500γρ αλευρι να βαλω ενα αυγό ακόμη ή πιο πολύ γιαούρτι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλεξάνδρα μπράβο! Πολυ ωραία συνταγή και ακριβεις ποσότητες! Είναι απίθανη στη γεύση. Σε ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφή