Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κέικ πίτσα

Θα γίνει κομμάτια για Party  σας!!!

DSC_0009 

Υλικά
2 3/4 κούπας αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
4 αβγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 1/2  κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ
1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
1/2 κούπας ελιές
λίγη ρίγανη (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.

DSC_0004

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά  με το μίξερ να αφρατέψουν.

DSC_0001  

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

DSC_0002

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές,τα κασέρια,
τις ελιές,τα αλλαντικά,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.


DSC_0003

DSC_0005

Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με σπάτουλα.Το μείγμα θα είναι
σφιχτό,μη σας ανησυχεί,έτσι πρέπει.
Αδειάζουμε σε φόρμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βουτυρωμένη με διάμετρο 25 εκ.
ή ακόμη καλύτερα σε μακρόστενη με διαστάσεις 34x12 εκ. βουτυρωμένη
και στρωμένη με λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.

DSC_0006

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις
πάνω κάτω περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν,
το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά
και ξεφορμάρουμε.

DSC_0010

Σερβίρουμε σε κομμάτια!!!

DSC_0039

12 σχόλια:

  1. τελεια συνταγη!!!! και η ιδεα σου να βαζεις και φωτογραφιες μας κανει πολυ πιο ευκολη την μαγειρικη! συγχαρητηρια αλεξανδρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραία συνταγή, απλά νομίζω ότι το ηλιέλαιο είναι πάρα πολύ και δίνει έντονη γεύση. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω με λιγότερο ή χωρίς και θα σας πω. Καλή σας ημέρα. Αρετή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tha borusame na valume ke kolokitaki,pu ,apo prin to ehume vali me alati na ehume apomacrini ta igra????!!!??? ke na min valume tipota alandico......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα το συνηστούσα αν και δεν το εχω δοκιμάσει βέβαια ποτέ.
      Εσύ αποφασίζεις....
      Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις...
      Α.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα! Αλεξάνδρα οι συνταγές σου είναι εξαιρετικές! Ότι έχω δοκιμάσει έχει πετύχει 100%! Σε ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες ιδέες και τις πολύ κατατοπιστικές εκτελέσεις! Μια ερώτηση για το κεικ πίτσα: μπορεί να γίνει και σε cupcakes? Αν ναι πόση ώρα πιστεύεις ότι χρειάζονται ψήσιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πωωωωωωωω τι ηταν αυτο το πραγμα Αλεξανδρακι μου...μυρισε ολο το σπιτι πιτσα...τι νοστιμο κεικ πιτσα ηταν αυτο!! τρωει μια δαγκωνια ο αντρουλης και μου λεει.....Αλεξανδρα ε...? χεχεχε ποσο σαγαπω για τις υπεροχες συνταγες που μας χαριζεις απλοχερα!! ο Θεος να σε εχει καλα <3
    Ελενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορω να το κανω και να το διατηρησω στην καταψυξη;Επειδη το Σαββατο εχω μπουφε για 150 ατομα .Πόσες δοσεις χρειαζομαι; SOS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έφτιαξα τη συνταγή σε μακρόστενη φόρμα με λιγότερη πιπεριά, χωρίς επιπλέον αλάτι γιατί έβαλα αρκετό ρεγκάτο, χωρίς ελιές, με ρίγανη Βίκου. Έγινε πάρα πολύ ωραίο! Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα. Πραγματικά βγήκε τέλειο και μύρισε όλο το σπίτι πίτσα!!! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ κάνω αυτό το καταπληκτικό κέικ αλλά προσθέτω φέτα και λιγότερα κίτρινα τυριά, ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έγινε πολύ νόστιμο.ΜΠΡΑΒΟ.Την αλλη φορά θα βαλώ και μανιτάρια.Εβαλα και λουκανικο.Αν βάλω 500γρ αλευρι να βαλω ενα αυγό ακόμη ή πιο πολύ γιαούρτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλεξάνδρα μπράβο! Πολυ ωραία συνταγή και ακριβεις ποσότητες! Είναι απίθανη στη γεύση. Σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...