Κολοκύθια με τη ρίγανη……ή……
Υλικά
1 δόση σπιτική σφολιάτα
για τη γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
3-4 κ.σ.αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια.
Με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα σπόρια τους.
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τα βρασμένα και μαλακά κολοκύθια σε μπολ και
τα πατάμε να γίνουν πουρές.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα,το αλεύρι,τη ζάχαρη
και τα αβγά.Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Στο ταψί του φούρνου που έχουμε προηγουμένως λαδώσει καλά,
απλώνουμε το ένα φύλλο της πίτας.
Αδειάζουμε πάνω τη γέμιση να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε όμορφα τις άκρες
από γύρω.
Χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας χωρίς να φτάσουμε
μέχρι κάτω και λαδώνουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα
περίπου μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Υλικά
1 δόση σπιτική σφολιάτα
για τη γέμιση
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
3 αβγά
3-4 κ.σ.αλεύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε,πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος τα κολοκυθάκια.
Με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από τα σπόρια τους.
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε τα βρασμένα και μαλακά κολοκύθια σε μπολ και
τα πατάμε να γίνουν πουρές.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε στο μπολ το γάλα,το αλεύρι,τη ζάχαρη
και τα αβγά.Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Στο ταψί του φούρνου που έχουμε προηγουμένως λαδώσει καλά,
απλώνουμε το ένα φύλλο της πίτας.
Αδειάζουμε πάνω τη γέμιση να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε όμορφα τις άκρες
από γύρω.
Χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας χωρίς να φτάσουμε
μέχρι κάτω και λαδώνουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα
περίπου μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Αφήνουμε να σταθεί,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
πω πω πω Αλεξανδρακι μου τι κολοκυθοπιτα ηταν αυτη!! εκανα μια για εμας και μια για τους γονεις μου,ηξερα οτι θα γινει τελεια και επαληθευτικα !!!!! Ο αντρουλης μου ξετρελαθηκε!! φυσικα την εκανα με το δικο σου σπιτικο φυλλο σφολιατας ;) την πασπαλισα με αχνη ζαχαρη απο επανω...μμμμμμμμμ δεν εμεινε ψιχουλακι !! Σ'ευχαριστουμε πολυ για τις νοστιματατες συνταγες σου που μας προσφερεις απλοχερα !! Να σε εχει ο θεος καλα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήEλενη