Κλασικά και αγαπημένα!!!
Yλικά
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες νισεστέ
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 αβγό
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ και ζυμώνουμε
μέχρι να ενωθούν .
Δεν παιδεύουμε πολύ τη ζύμη μας,για να είναι τα
κουλουράκια αφράτα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε κορδόνια και της δίνουμε ό,τι
σχήμα θέλουμε.
Μπορούμε να βγάλουμε κουλουράκια και με το κορνέ μας.
Αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200
βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
ελαφρά οι άκρες.
ΣΗΜ:Δώστε στα μπισκότα σας διάφορα σχήματα,βουτήξτε τα σε
σοκολάτα και ξηρούς καρπούς και απολαύστε τα!
Από τα πιο ωραία κουλουρακια που έχω δοκοιμάσει ποτέ
ΑπάντησηΔιαγραφήΛία
Δεν ήταν αρκετό το βούτυρο για να "ρουφήξει" τα στερεά υλικά... Όμως, έβαλα 1 φλ. σπορέλαιο και πέτυχε... Τα έκανα στρογγυλά, άπλωσαν πολύ, να ξέρετε, και όταν κρύωσαν καλά, βούτηξα το μισό μέρος σε κουβερτούρα λιωμένη... Υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή