Δεν υπάρχει!!!
Υλικά
1 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη
1 κούπα Νουτέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κούπας (360 ml) κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 κούπα (240 ml) γάλα
για το σερβίρισμα
σιρόπι ή τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη ζελατίνη με 3 κ.σ. νερό.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τη Νουτέλα με το αλάτι
και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα μαζί με τις
βανίλιες(προσοχή δεν τα βράζουμε).
Ρίχνουμε τη ζελατίνη στη ζεστή κρέμα και ανακατεύουμε
καλά να διαλυθεί.
Αδειάζουμε στο σκεύος με τη Νουτέλα το 1/3 από το
μείγμα της κατσαρόλας και ανακατεύουμε να σχηματιστεί
μια απαλή πάστα.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο περιεχόμενο της κατσαρόλας
και ανακατεύουμε καλά.Είναι καλύτερα για το ανακάτεμα
να χρησιμοποιήσουμε αβγοδάρτη.
Τέλος,συμπληρώνουμε στο μείγμα μας το γάλα και
ανακατεύουμε και πάλι.
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μια λεπτή γάζα και
αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος,για να μην έχει
κατακάθια.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολάκια ή ποτήρια
ή ακόμη και σε φόρμα της αρεσκείας μας και
φυλάσσουμε στο ψυγείο,μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Προτιμάμε σκεύη σιλικόνης,για να ξεφορμάρουμε ευκολότερα
το γλυκό.
Αν δεν έχουμε,βυθίζουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε,
για λίγο σε ζεστό νερό και ξεκαλουπώνουμε.
Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία βάζουμε το γλυκό σε όμορφα
φλιτζάνια και το σερβίρουμε χωρίς να ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου