Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Αφράτο τυρόψωμο

ή μήπως γρήγορη τυρόπιτα;
Πέστε το όπως σας αρέσει,σημασία έχει η γεύση…
και αυτή να είστε σίγουροι ότι θα σας αποζημιώσει
με το παραπάνω!!!


DSCN9642

Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
4 αβγά
1 baking
1 κ.γ. κοφτό αλάτι(προσοχή στο αλάτι,ιδιαίτερα αν το τυρί μας είναι αλμυρό,
ίσως χρειαστεί να το ελαττώσουμε λίγο ακόμη)
τυρί φέτα όσο θέλουμε(εγώ έβαλα περίπου 300 γρ.,περισσότερο ή
λιγότερο εξαρτάται από το γούστο μας)
κασέρι (όσο θέλουμε προαιρετικά,για το εσωτερικό του τυρόψωμου ή
για να πασπαλίσουμε λίγο  στην επιφάνεια)
λίγο θυμάρι για την επιφάνεια (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από το θυμάρι
και φυσικά το κασέρι αν τα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια).

DSCN9601 

Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 32 εκ.

DSCN9602

Πασπαλίζουμε με το κασέρι και το θυμάρι.

DSCN9603

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει
όμορφο χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια,περίπου 30 λεπτά.

DSCN9639

Αφήνουμε να σταθεί λίγο,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 
DSCN9652

Συνταγή της φίλης Μαρίας Κουτσοκώστα.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ γρήγορη ,τέλεια και νοστιμότατη!!!!!!!!!!!!!
    Την έκανα χθες το βράδυ και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!!!!!!!!!!!!
    Μπράβο Αλεξάνδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...