…από πορτοκάλια!!!
Υλικά
χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
1 βανίλια
1 κ.γ. baking powder
Eκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το μίξερ
προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα,τη βανίλια,το χυμό
και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Τέλος,ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε,ρίχνουμε το αλεύρι
με το baking.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ 26 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο,το βγάζουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί
10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!
Υλικά
χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
1 βανίλια
1 κ.γ. baking powder
Eκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το μίξερ
προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα,τη βανίλια,το χυμό
και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
Τέλος,ενώ εξακολουθούμε να χτυπάμε,ρίχνουμε το αλεύρι
με το baking.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ 26 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο,το βγάζουμε από το φούρνο,το αφήνουμε να σταθεί
10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!
Το έφτιαξα και βγήκε φανταστικό! Η μόνη αλλαγή που έκανα ήταν να προσθέσω καρύδια, όλα τα άλλα κατά γράμμα! Ευχαριστώ για αυτό το όμορφο site με πολύ εμπνευσμένες συνταγές! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο!!! Δεν έχω λόγια
ΑπάντησηΔιαγραφή