Ένας εκπληκτικός μεζές
αλλά και πεντανόστιμο κυρίως πιάτο!!!
Υλικά
500 γρ.γαύρο
1 πιπεριά κέρατο
1 λεμόνι
πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 κ.γλ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το γαύρο,τον
αραδιάζουμε όμορφα σ' ένα σαγανάκι.
Ρίχνουμε λάδι,αλάτι,πιπέρι και την πιπεριά
κομμένη σε ροδέλες.
Προσθέτουμε 1 φλ.καφέ νερό και το βράζουμε σε μέτρια
φωτιά.
Σ' ένα βαζάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι,τη μουστάρδα
και ένα κ.γ. ρίγανη.
Λίγο πριν το τέλος περιχύνουμε με το dressing το γαύρο.
Το βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του.
Συνταγή από τη φίλη Νόπη.
αλλά και πεντανόστιμο κυρίως πιάτο!!!
Υλικά
500 γρ.γαύρο
1 πιπεριά κέρατο
1 λεμόνι
πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1 κ.γλ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το γαύρο,τον
αραδιάζουμε όμορφα σ' ένα σαγανάκι.
Ρίχνουμε λάδι,αλάτι,πιπέρι και την πιπεριά
κομμένη σε ροδέλες.
Προσθέτουμε 1 φλ.καφέ νερό και το βράζουμε σε μέτρια
φωτιά.
Σ' ένα βαζάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμόνι,τη μουστάρδα
και ένα κ.γ. ρίγανη.
Λίγο πριν το τέλος περιχύνουμε με το dressing το γαύρο.
Το βράζουμε 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του.
Συνταγή από τη φίλη Νόπη.
Τουτο εδω το μεζεδακι το ευχαριστιεμαι οσο τιποτα αλλο!! Καθε μερα θα ετρωγα απ αυτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλακια Νοπη,φιλακια Αλεξανδρα!!