Ποιος να συγκριθεί μαζί τους!!!
Υλικά
260 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο
20 γρ. baking powder
100 γρ. άχνη
1 αβγό
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν-μαρί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το baking και το βούτυρο
με τις άκρες των δακτύλων μας,μέχρι να πάρουμε
ένα μείγμα σαν υγρή άμμο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αβγό.Ζυμώνουμε,
μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και απαλή.
Κόβουμε μικρά κομμάτια και ανοίγουμε σε λεπτά
κορδόνια.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς
σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βγάζουμε από
το ταψί.Τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα και
τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί καλά η σοκολάτα,
τουλάχιστον 10-15 λεπτά.
Μπορούμε,τώρα που η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει,να
τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Είναι εξαιρετικά νόστιμα και σίγουρα η μια δόση θα σας φανεί
πολύ λίγη…
Υλικά
260 γρ. αλεύρι
120 γρ. βούτυρο
20 γρ. baking powder
100 γρ. άχνη
1 αβγό
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν-μαρί
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το baking και το βούτυρο
με τις άκρες των δακτύλων μας,μέχρι να πάρουμε
ένα μείγμα σαν υγρή άμμο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αβγό.Ζυμώνουμε,
μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και απαλή.
Κόβουμε μικρά κομμάτια και ανοίγουμε σε λεπτά
κορδόνια.
Αραδιάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς
σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βγάζουμε από
το ταψί.Τα περνάμε από τη λιωμένη κουβερτούρα και
τα βάζουμε σε λαδόκολλα.
Βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί καλά η σοκολάτα,
τουλάχιστον 10-15 λεπτά.
Μπορούμε,τώρα που η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει,να
τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Είναι εξαιρετικά νόστιμα και σίγουρα η μια δόση θα σας φανεί
πολύ λίγη…
Αλεξάνδρα καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήελπίζω να είσαι καλά! Τι δάχτυλα ήταν αυτά? Κολασμένα! Συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή. Τα φιλιά μου!
Πραγματικά πολύ λίγη μια δόση, ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς!! Υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφή