Μήλα ζουμερά και κατακόκκινα!
Ώρα να φτιάξουμε μηλόπιτες….
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
για τη γέμιση
2 μεγάλα μήλα στον τρίφτη
1 κ.σ.χυμό λεμονιού
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2/3 κούπας καρύδια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά,χωρίς να προσθέσουμε
το χυμό από το πορτοκάλι, για να γίνει η ζύμη μας τριφτή.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
που να μην κολλάει.
Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας
όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη μας και
τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα φυλλαράκια.
Βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας
μισοφέγγαρα. Μη σας προβληματίσει αν σε κάποια σημεία η ζύμη
ανοίξει ελαφρά,συμβαίνει αυτό.
Δεν πρόκειται να επιρεάσει τα πιτάκια σε τίποτα.
Αραδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και
τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Συνταγή της κ.Αλεξιάδου
Ώρα να φτιάξουμε μηλόπιτες….
Υλικά
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
για τη γέμιση
2 μεγάλα μήλα στον τρίφτη
1 κ.σ.χυμό λεμονιού
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2/3 κούπας καρύδια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα 3 πρώτα υλικά,χωρίς να προσθέσουμε
το χυμό από το πορτοκάλι, για να γίνει η ζύμη μας τριφτή.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα
που να μην κολλάει.
Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας
όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη μας και
τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα φυλλαράκια.
Βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας
μισοφέγγαρα. Μη σας προβληματίσει αν σε κάποια σημεία η ζύμη
ανοίξει ελαφρά,συμβαίνει αυτό.
Δεν πρόκειται να επιρεάσει τα πιτάκια σε τίποτα.
Αραδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσουν.
Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και
τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Συνταγή της κ.Αλεξιάδου
Τα αγαπώ αυτά τα μηλοπιτάκια! Τα έχω κάνει 3- 4 φορές και ειναι υπέροχα με τον καφέ. Τώρα που φθινοπώριασε πάλι τα θυμήθηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσα κομμάτια βγαίνουν περίπου?
ΑπάντησηΔιαγραφή