Από τα ωραιότερα γλυκά που δοκίμασα ποτέ!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
800 γρ. αχλάδια κομμένα σε φέτες(με τη φλούδα)
80 γρ. ζάχαρη
κανέλα
320 γρ. κρέμα γάλακτος
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας μπροστά μας από τη
μακριά του πλευρά και το κόβουμε στη μέση.
Ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη το μισό από το φύλλο στο
μέγεθος της ταρτιέρας μας και το απλώνουμε μέσα σε αυτήν.
Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε μπολ τα αχλάδια,αφού αφαιρέσουμε το
κουκούτσι τους και τα κόψουμε σε φέτες,τη ζάχαρη,
την κανέλα και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους και αδειάζουμε
πάνω από τη σφολιάτα.Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι της σφολιάτας
πάλι με το μικρό πλαστράκι και σκεπάζουμε τη γέμιση,αφού
πρώτα αφαιρέσουμε από το κέντρο του φύλλου μας ένα
κομμάτι,για να αναπνέει η πίτα μας.
Τακτοποιούμε το φύλλο μας πάνω στη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη και κανέλα.
Είναι πολύ νόστιμη και με συνοδεία σαντιγίς.
Απολαύστε την!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
800 γρ. αχλάδια κομμένα σε φέτες(με τη φλούδα)
80 γρ. ζάχαρη
κανέλα
320 γρ. κρέμα γάλακτος
άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας μπροστά μας από τη
μακριά του πλευρά και το κόβουμε στη μέση.
Ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη το μισό από το φύλλο στο
μέγεθος της ταρτιέρας μας και το απλώνουμε μέσα σε αυτήν.
Τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε μπολ τα αχλάδια,αφού αφαιρέσουμε το
κουκούτσι τους και τα κόψουμε σε φέτες,τη ζάχαρη,
την κανέλα και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους και αδειάζουμε
πάνω από τη σφολιάτα.Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι της σφολιάτας
πάλι με το μικρό πλαστράκι και σκεπάζουμε τη γέμιση,αφού
πρώτα αφαιρέσουμε από το κέντρο του φύλλου μας ένα
κομμάτι,για να αναπνέει η πίτα μας.
Τακτοποιούμε το φύλλο μας πάνω στη γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με άχνη και κανέλα.
Είναι πολύ νόστιμη και με συνοδεία σαντιγίς.
Απολαύστε την!
Καλησπέρα σας, αντί για κρέμα γάλακτος τι θα μπορούσαμε να βάλουμε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή