Η αποθέωση της κρέμας!
Υλικά
2 κούπες κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη
1 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
για το σερβίρισμα
σαντιγί
αμυγδαλάκι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το ξύσμα και
το χυμό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να στερεοποιηθεί.
Στολίζουμε με σαντιγί και αμυγδαλάκι φιλέ.
Οι παραπάνω αναλογίες είναι για 4 μπολ.
Υλικά
2 κούπες κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη
1 κ.σ.ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
για το σερβίρισμα
σαντιγί
αμυγδαλάκι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την άχνη.
Σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το ξύσμα και
το χυμό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο και μοιράζουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
Φυλάσσουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να στερεοποιηθεί.
Στολίζουμε με σαντιγί και αμυγδαλάκι φιλέ.
Οι παραπάνω αναλογίες είναι για 4 μπολ.
Φαίνεται τέλεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυο ερωτήσεις:
Αν αντί για κρέμα γάλακτος βάλω εβαπορέ θα βγει καλό;
Αν βάλω μοσχολέμονο θα ξινίζει;
Ευχαριστώ!!
Eirinaki
Καλησπέρα,Ειρήνη μου.
ΔιαγραφήΚαι με γάλα μπορείς να την κάνεις την κρεμούλα απλά δεν θα είναι τόσο "κρεμώδης"στην υφή της όπως με την κρέμα γάλακτος!
Το μοσχολέμονο δεν θα ξινίζει παραπάνω ίσα ίσα θα κάνει την κρέμα ακόμη πιο αρωματική!
Να τη δοκιμάσεις,σίγουρα θα σου αρέσει...
Φιλάκια από μένα:)
Αλεξάνδρα
τέλειο φαίνεται
ΑπάντησηΔιαγραφήγιαμ γιαμ
μια ερώτηση όμως, αν βάλω πορτοκάλι αντί για λεμόνι, που τα έχουμε και αυτά μπόλικα, θα βγει καλό;;;
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ
ΑπάντησηΔιαγραφή