ΦούρνοςVS τηγάνι………
Ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων!!!
Υλικά
1 φακελάκι(7 γρ.)μαγιά ξερή
1 αβγό
1 κούπα χλιαρό γάλα
λίγο αλάτι(για αλμυρή γέμιση) ή λίγη ζάχαρη (για γλυκιά γέμιση)
περίπου μισό κιλό αλεύρι
1 κροκάδι αβγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά μας σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού,
τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να
φουσκώσουν για κανένα δεκάλεπτο.
Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης σε φυλλαράκια και βάζουμε
μέσα τη γέμιση που έχουμε επιλέξει,γλυκιά ή αλμυρή.
Χρησιμοποιούμε και πάλι ένα ποτήρι και με τη βοήθειά
του κόβουμε ομοιόμορφα πιτάκια που τα αραδιάζουμε
σε ταψί.
Τα αφήνουμε άλλο ένα δεκάλεπτο να σταθούν και τα
αλείφουμε με το κροκάδι του αβγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
στην επιφάνεια.
Tips
Όταν βάλουμε τα υλικά μας στο μπολ,δε ρίχνουμε όλο το αλεύρι από την αρχή.
Βάζουμε το μεγαλύτερο μέρος στην αρχή και συμπληρώνουμε όσο χρειαστεί
στη συνέχεια μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
Τα πιροσκί,αν μείνουν και δεύτερη μέρα,μπορούν να γίνουν της ώρας,αν τα
περάσουμε για λίγο από το φούρνο μικροκυμάτων.
Ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων!!!
Υλικά
1 φακελάκι(7 γρ.)μαγιά ξερή
1 αβγό
1 κούπα χλιαρό γάλα
λίγο αλάτι(για αλμυρή γέμιση) ή λίγη ζάχαρη (για γλυκιά γέμιση)
περίπου μισό κιλό αλεύρι
1 κροκάδι αβγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά μας σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού,
τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να
φουσκώσουν για κανένα δεκάλεπτο.
Ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης σε φυλλαράκια και βάζουμε
μέσα τη γέμιση που έχουμε επιλέξει,γλυκιά ή αλμυρή.
Χρησιμοποιούμε και πάλι ένα ποτήρι και με τη βοήθειά
του κόβουμε ομοιόμορφα πιτάκια που τα αραδιάζουμε
σε ταψί.
Τα αφήνουμε άλλο ένα δεκάλεπτο να σταθούν και τα
αλείφουμε με το κροκάδι του αβγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
στην επιφάνεια.
Tips
Όταν βάλουμε τα υλικά μας στο μπολ,δε ρίχνουμε όλο το αλεύρι από την αρχή.
Βάζουμε το μεγαλύτερο μέρος στην αρχή και συμπληρώνουμε όσο χρειαστεί
στη συνέχεια μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική.
Τα πιροσκί,αν μείνουν και δεύτερη μέρα,μπορούν να γίνουν της ώρας,αν τα
περάσουμε για λίγο από το φούρνο μικροκυμάτων.
Ή συνταγή φαίνεται εύκολη, μπορώ να φτιάξω την ζύμη απο την προηγούμενη να την βάλω στο ψυγείο και να ολοκληρώσω την εκτέλεση την επόμενη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης δεν χρειάζεται καθόλου λάδι;
Ευχαριστώ εάν ασχοληθείτε μαζί μου
Καλησπέρα φίλη μου καλή.
ΔιαγραφήΑν δεν σου είναι εύκολο να φτιάξεις τα πιροσκί την ίδια μέρα,ανακάτεψε τα υλικά και βάλε αμέσως το ζυμαράκι σου στο ψυγείο να φουσκώσει εκεί(κρύο φούσκωμα) μέχρι την επόμενη.
Συνέχισε τη συνταγή κανονικά.
Εύχομαι να σου αρέσουν,αν τελικά τα δοκιμάσεις..
Φιλικά,
Αλεξάνδρα
ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΥΡΙ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΝΕΙΣ Η ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΒΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω την εντυπωση ότι είναι ξεκαθαρο στις φωτογραφίες αλλά να σου το πω κι από δω..
ΔιαγραφήΒάζεις γέμιση σε κάθε φυλλαράκι και το διπλώνεις!
Μετα κόβεις με το ποτηρι για να το "σφραγίσεις"καλά!!!
Καλή επιτυχία αν τα δοκιμάσεις..
Είναι ΤΕΛΕΙΑ θα δεις...
Φιλάκια πολλά από μένα,
Α.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα και από εμένα
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα την βρήκα την συνταγή, σήμερα τα έφτιαξα για να τα κεράσω αύριο που γιορτάζω.
Στην αρχή μου βγήκε σφιχτή (απογοήτευση) και να φανταστείς δεν έβαλα όλο το αλεύρι, μόνο 400 γρ., αλλά μάλλον τα υγρά δεν ήταν ανάλογα. Ήθελε 1 1/2 περίπου κούπα γάλα (ανάλογα και την κούπα). Την επόμενη φορά θα ξέρω.
Το φούσκωμα απλά ΑΦΡΟΣ.
Γέμιση: Μοσχαρίσιος κιμάς, καρότο στον ψιλό τρίφτη, κρεμμυδάκι φρέσκο και ξερό, τέλος τυράκι αφού κρύωσε η γέμιση.
Και..............αφού ψήθηκαν έγιναν από 2 μπουκίτσες απίστευτες το καθένα.
Θα τα κάνω πολύ πιο μεγάλα τις επόμενες φορές (αφού θα υιοθετήσω την συνταγή), γιατί απλά λερώνεις τα δόντια! Χαχαχα!
Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα μου!!!
Υποκλίνομαι...
Γεια σας,θα ηθελα να ρωτησω,μπορω αντι για γαλα να χρησιμοποιησω νερο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορω να τα φτιαξω κ να τα καταψυξω πριν το ψήσιμο???
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΙΔΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΙΡΟΣΚΙ ΩΡΑΙΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ.ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ. ΓΩΓΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έκανα χθες , αλλά η ζύμη βγήκε πολύ σφιχτή, παρόλο που δεν έβαλα όλο το αλεύρι από την αρχή. Μήπως θα έπρεπε να προσθέσουμε λάδι ?
ΑπάντησηΔιαγραφή