Εξαιρετικό γλυκό!!!
Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψει κανείς!
Συνοδεύστε τον καφέ σας,πρωί ή απόγευμα
και απολαύστε μαζί ένα κομμάτι από αυτό
το υπέροχο brownie.
Υλικά
110 γρ.(1 κούπα)καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. βούτυρο
85 γρ. κουβερτούρα
45 γρ.(1/2 κούπας)κακάο
200 γρ.(1 κούπα) ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
3 βανίλιες
85 γρ. cream cheese
70 γρ.(1/2 κούπα)αλεύρι
1/4 κ.γ αλάτι
για τη ganache
55 γρ. κουβερτούρα
80 ml(1/3 κούπας)κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα καρύδια και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε στο multi.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας σε μπολ και προσθέτουμε
το κακάο και τη ζάχαρη.Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τα αβγά,ένα κάθε φορά,χτυπώντας καλά
μετά από κάθε προσθήκη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το cream cheese,
τη βανίλια και το αλεύρι.Προσθέτουμε το αλάτι
και χτυπάμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Προσθέτουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία ταρτιέρα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Όταν ψηθεί η τάρτα,βγάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ganache.Ζεσταίνουμε την κρέμα
γάλακτος και την αδειάζουμε σε μπολ που έχουμε βάλει τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί το μείγμα.
Με προσοχή βγάζουμε το brownie από την ταρτιέρα και το
τοποθετούμε σε πιατέλα.Με το πίσω μέρος μιας ξύλινης
κουτάλας,σχηματίζουμε τρύπες πάνω στην επιφάνεια του brownie,με προσοχή.
Με ένα κουτάλι ή εάν θέλουμε με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής
γεμίζουμε τις τρύπες με το μείγμα της ganache.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η τάρτα και τη βάζουμε καλυμμένη στο ψυγείο.
Απολαύστε το!!!
Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψει κανείς!
Συνοδεύστε τον καφέ σας,πρωί ή απόγευμα
και απολαύστε μαζί ένα κομμάτι από αυτό
το υπέροχο brownie.
Υλικά
110 γρ.(1 κούπα)καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. βούτυρο
85 γρ. κουβερτούρα
45 γρ.(1/2 κούπας)κακάο
200 γρ.(1 κούπα) ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
3 βανίλιες
85 γρ. cream cheese
70 γρ.(1/2 κούπα)αλεύρι
1/4 κ.γ αλάτι
για τη ganache
55 γρ. κουβερτούρα
80 ml(1/3 κούπας)κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα καρύδια και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουμε στο multi.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα.
Αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας σε μπολ και προσθέτουμε
το κακάο και τη ζάχαρη.Χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τα αβγά,ένα κάθε φορά,χτυπώντας καλά
μετά από κάθε προσθήκη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα το cream cheese,
τη βανίλια και το αλεύρι.Προσθέτουμε το αλάτι
και χτυπάμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Προσθέτουμε τα καρύδια.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία ταρτιέρα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Όταν ψηθεί η τάρτα,βγάζουμε και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη ganache.Ζεσταίνουμε την κρέμα
γάλακτος και την αδειάζουμε σε μπολ που έχουμε βάλει τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί το μείγμα.
Με προσοχή βγάζουμε το brownie από την ταρτιέρα και το
τοποθετούμε σε πιατέλα.Με το πίσω μέρος μιας ξύλινης
κουτάλας,σχηματίζουμε τρύπες πάνω στην επιφάνεια του brownie,με προσοχή.
Με ένα κουτάλι ή εάν θέλουμε με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής
γεμίζουμε τις τρύπες με το μείγμα της ganache.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η τάρτα και τη βάζουμε καλυμμένη στο ψυγείο.
Απολαύστε το!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου