Μπορούν να
σταθούν άνετα στον καλύτερο μπουφέ,
αλλά γιατί όχι και στο πιο απλό,καθημερινό τραπέζι…
Υλικά για 10 κρέπες έτοιμες ή σπιτικές
2 κουταλιές μαργαρίνη
300 γρ. μανιτάρια κονσέρβας(πλυμένα πολύ καλά και στραγγισμένα)
250 γρ. κρέμα γάλακτος light(2-3 κ.σ. κρατάμε για να βάλουμε στη γέμιση)
250 γρ. διάφορα πικάντικα κίτρινα τυριά τριμμένα
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε τετράγωνα κομμάτια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη να ζεσταθεί καλά
και σοτάρουμε τα μανιτάρια.Τα αφήνουμε σε δυνατή
φωτιά,μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ.από
την κρέμα γάλακτος και τα τυριά μας,αφού πρώτα
κρατήσουμε λίγα στην άκρη,για να πασπαλίσουμε τις
κρέπες μας από πάνω,όταν τις βάλουμε στο ταψί.
Βάζουμε σε πιάτο μία-μία κάθε κρέπα και την γεμίζουμε
βάζοντας πρώτα μια φέτα γαλοπούλα και στη συνέχεια
μια κουταλιά από το μείγμα των μανιταριών.
Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά και στη συνέχεια
τυλίγουμε σε ρολό.
Αραδιάζουμε τις έτοιμες κρέπες στο ταψάκι που θα ψήσουμε.
Περιχύνουμε με την κρέμα γαλακτος.
Πασπαλίζουμε με το τυράκι που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν
καλά στην επιφάνεια.
TIP
Mπορείτε να ετοιμάσεται το φαγητό,μέχρι και το τύλιγμα πολλές μέρες
πριν και να το φυλάξετε στην κατάψυξη.Το βγάζετε,το ξεπαγώνετε και
συνεχίζετε την υπόλοιπη διαδικασία ως έχει.
αλλά γιατί όχι και στο πιο απλό,καθημερινό τραπέζι…
Υλικά για 10 κρέπες έτοιμες ή σπιτικές
2 κουταλιές μαργαρίνη
300 γρ. μανιτάρια κονσέρβας(πλυμένα πολύ καλά και στραγγισμένα)
250 γρ. κρέμα γάλακτος light(2-3 κ.σ. κρατάμε για να βάλουμε στη γέμιση)
250 γρ. διάφορα πικάντικα κίτρινα τυριά τριμμένα
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε τετράγωνα κομμάτια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη μαργαρίνη να ζεσταθεί καλά
και σοτάρουμε τα μανιτάρια.Τα αφήνουμε σε δυνατή
φωτιά,μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ.από
την κρέμα γάλακτος και τα τυριά μας,αφού πρώτα
κρατήσουμε λίγα στην άκρη,για να πασπαλίσουμε τις
κρέπες μας από πάνω,όταν τις βάλουμε στο ταψί.
Βάζουμε σε πιάτο μία-μία κάθε κρέπα και την γεμίζουμε
βάζοντας πρώτα μια φέτα γαλοπούλα και στη συνέχεια
μια κουταλιά από το μείγμα των μανιταριών.
Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά και στη συνέχεια
τυλίγουμε σε ρολό.
Αραδιάζουμε τις έτοιμες κρέπες στο ταψάκι που θα ψήσουμε.
Περιχύνουμε με την κρέμα γαλακτος.
Πασπαλίζουμε με το τυράκι που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,μέχρι να ροδίσουν
καλά στην επιφάνεια.
TIP
Mπορείτε να ετοιμάσεται το φαγητό,μέχρι και το τύλιγμα πολλές μέρες
πριν και να το φυλάξετε στην κατάψυξη.Το βγάζετε,το ξεπαγώνετε και
συνεχίζετε την υπόλοιπη διαδικασία ως έχει.
Τόσο εύκολο που πραγματικά δεν το πίστευα. Μου πήρε λίγο παραπάνω κρέμα γάλατος, ίσως γιατί το τυρί δεν ήταν λεπτοτριμμένο. Θα μπει στο πρόγραμμα για το επόμενο κάλεσμα στο σπίτι, γιατί ενώ εντυπωσιάζει σε εμφάνιση και γεύση, δεν απαιτεί πολύ κόπο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοφία
Θελω να σας ρωτησω, ποσο ειναι το διαμετρο της κρεπας? Ευχαριστώ για την απαντηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΔιαγραφήΗ κάθε κρέπα είναι περίπου 18-20 εκ.
Καλή συνέχεια,
Α.
Κρέπες ονειρικές και δυστυχώς λίγοι τις φτιάχνουν σπίτι. έχω άπειρες ιδέες για γλυκές και αλμυρές και ποτέ δεν λέω όχι σε μια νέα συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστές φωτογραφίες!