Για όλους όσους προσέχουν τη γραμμή τους
και όχι μόνο!!!
Υλικά
2 κούπες μπασμάτι
6 κούπες νερό
4 κουταλιές λάδι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
5-6 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι,πιπέρι
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με το κρύο νερό.
Αφού πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά,σκεπάζουμε
και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε καλά
τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύουμε
ελαφρά.
Ανακατεύουμε το ρύζι με τα μυρωδικά απαλά να ενωθούν.
ΣΗΜ:Αυτό το ρύζι σε γεύση θυμίζει πάρα πολύ τη γέμιση από τα
γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας ντολμαδάκια.
Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο νόστιμο πραγματικά είναι
και φυσικά πόσο ελαφρύ!!!
ΠΗΓΗ:Realfood
και όχι μόνο!!!
Υλικά
2 κούπες μπασμάτι
6 κούπες νερό
4 κουταλιές λάδι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
5-6 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι,πιπέρι
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με το κρύο νερό.
Αφού πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά,σκεπάζουμε
και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε καλά
τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύουμε
ελαφρά.
Ανακατεύουμε το ρύζι με τα μυρωδικά απαλά να ενωθούν.
ΣΗΜ:Αυτό το ρύζι σε γεύση θυμίζει πάρα πολύ τη γέμιση από τα
γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας ντολμαδάκια.
Δοκιμάστε το και θα δείτε πόσο νόστιμο πραγματικά είναι
και φυσικά πόσο ελαφρύ!!!
ΠΗΓΗ:Realfood
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου