Η συνταγή είναι
παραλλαγή του φημισμένου πολίτικου πιάτου
”Χιουνκιάρ Μπεγεντί”
Υλικά
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 1/2 κιλό μοσχάρι σε κύβους
3 ντομάτες μεγάλες αποφλιωμένες και πολτοποιημένες
1 κ.σ. κέτσαπ
αλάτι,πιπέρι
για τη μπεσαμέλ
6 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
3 κ.σ. αλεύρι
1 κούπα γάλα ζεστό
100 γρ.διάφορα πικάντικα τυριά
3 κ.σ.κρέμα γάλακτος light
αλάτι,πιπέρι
2 μεγάλες ή 3 μέτριες μελιτζάνες ψημένες και καθαρισμένες
Εκτέλεση
Σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι στο ζεστό λάδι.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του
κρέατος και τα σοτάρουμε και αυτά.
Ρίχνουμε στη συνέχεια την ντομάτα,την κέτσαπ,
αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε,μέχρι να
μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με λίγη
σάλτσα.Αν δούμε ότι χρειάζεται νερό,προσθέτουμε
λίγο,ζεστό πάντα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Στο λάδι ή το βούτυρο σοτάρουμε το αλεύρι και
προσθέτουμε το ζεστό γάλα.Ανακατεύουμε γρήγορα
και μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το τυρί,την κρέμα,αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες,τις οποίες έχουμε ψήσει
προηγουμένως,στο μάτι της κουζίνας ή στο φούρνο.
Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε πολύ πολύ μικρά
κομμάτια.
Τις προσθέτουμε στο μείγμα της μπεσαμέλ και
ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά!
Σερβίρουμε το φαγητό βάζοντας μια μερίδα από τον πουρέ μελιτζάνας και από
πάνω μια μερίδα από το κοκκινιστό μοσχαράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου