Print Friendly and PDF

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κρουασάν σε 5 λεπτά

Όχι μόνο εύκολα,αλλά και νοστιμότατα σπιτικά
κρουασάν σε χρόνο dt!!!

 DSCN6105

Υλικά
125 γρ. γιαούρτι
125 γρ.μαργαρίνη soft ή βούτυρο λιωμένο και κρύο 
8 γρ. baking powder
λίγο αλάτι
250 γρ.περίπου αλεύρι

για τη γέμιση
μαρμελάδα (σφιχτή για να μην τρέξει κατά το ψήσιμο) ή μερέντα

άχνη για το πασπάλισμα ή αβγό χτυπημένο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα 4 πρώτα υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.

DSCN6094

Την ανοίγουμε σε κύκλο με διάμετρο περίπου 30 εκ.
Χωρίζουμε στα 8 και βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά γέμιση
της αρεσκείας μας.

DSCN6095

Σχηματίζουμε κρουασάν.

DSCN6096

Αραδιάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς,μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα,
περίπου 20-25 λεπτά.

DSCN6097

Αφήνουμε να κρυώσουν,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

DSCN6103

ΣΗΜ
:Αν θέλουμε ακόμη πιο ωραία εμφάνιση στα κρουασάν
μας,παραλείπουμε την άχνη και πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε
με χτυπημένο αβγό.


DSCN6104

6 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...