Ένα φάρμακο στο τραπέζι
μας!!!
Φροντίζουμε πάντα να διαλέγουμε αγκινάρες όσο το δυνατόν πιο
φρέσκες και τρυφερές.
Αφαιρούμε όλα τα εξωτερικά τους φύλλα,αν χρειάζεται.
Αν είναι πολύ τρυφερές,βγάζουμε μόνο όσα είναι λιγότερο τρυφερά
(περίπου 4-5 φύλλα).Από τα υπόλοιπα τρυφερά φυλλαράκα κόβουμε λίγο
από το επάνω μέρος τους.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε από γύρω τα σκληρά τμήματα.
Αν οι αγκινάρες μας είναι πολύ τρυφερές,κρατάμε και μέρος από το κοτσάνι,
το αποίο καθαρίζουμε πάλι με μαχαιράκι.
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε από το εσωτερικό της αγκινάρας το χνούδι.
Συνήθως έχουν χνούδι οι λιγότερο τρυφερές αγκινάρες.
Βάζουμε σε μπολ μπόλικο νερό και ρίχνουμε μέσα χυμό από ένα λεμόνι.
Όταν καθαρίσουμε την αγκινάρα,τη ρίχνουμε στο μπολ για να μη μαυρίσει.
Αν θέλουμε,τρίβουμε μία μία τις αγκινάρες μας με τη λεμονόκουπα και
μετά τις ρίχνουμε στο μπολ.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλες.
ΣΗΜ:Οι αγκινάρες που είχα εγώ είναι από τον κήπο μας και ήταν πολύ τρυφερές.
Τις καθάρισα όμως όπως θα έκανα για λιγότερο τρυφερές αγκινάρες,για να
σας δείξω ακριβώς τη διαδικασία.
Αγοράστε και καθαρίστε αγκινάρες,όταν τις βρείτε φρέσκες και τρυφερές,
σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία.
Βγάλτε τις από το νερό με το λεμόνι και βάλτε τις ανά μερίδες σε σακούλες
τροφίμων.Καταψύξτε τις και θα έχετε τις δικές σας κατεψυγμένες αγκινάρες
όταν τις χρειάζεστε!!!
Φροντίζουμε πάντα να διαλέγουμε αγκινάρες όσο το δυνατόν πιο
φρέσκες και τρυφερές.
Αφαιρούμε όλα τα εξωτερικά τους φύλλα,αν χρειάζεται.
Αν είναι πολύ τρυφερές,βγάζουμε μόνο όσα είναι λιγότερο τρυφερά
(περίπου 4-5 φύλλα).Από τα υπόλοιπα τρυφερά φυλλαράκα κόβουμε λίγο
από το επάνω μέρος τους.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε από γύρω τα σκληρά τμήματα.
Αν οι αγκινάρες μας είναι πολύ τρυφερές,κρατάμε και μέρος από το κοτσάνι,
το αποίο καθαρίζουμε πάλι με μαχαιράκι.
Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε από το εσωτερικό της αγκινάρας το χνούδι.
Συνήθως έχουν χνούδι οι λιγότερο τρυφερές αγκινάρες.
Βάζουμε σε μπολ μπόλικο νερό και ρίχνουμε μέσα χυμό από ένα λεμόνι.
Όταν καθαρίσουμε την αγκινάρα,τη ρίχνουμε στο μπολ για να μη μαυρίσει.
Αν θέλουμε,τρίβουμε μία μία τις αγκινάρες μας με τη λεμονόκουπα και
μετά τις ρίχνουμε στο μπολ.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλες.
ΣΗΜ:Οι αγκινάρες που είχα εγώ είναι από τον κήπο μας και ήταν πολύ τρυφερές.
Τις καθάρισα όμως όπως θα έκανα για λιγότερο τρυφερές αγκινάρες,για να
σας δείξω ακριβώς τη διαδικασία.
Αγοράστε και καθαρίστε αγκινάρες,όταν τις βρείτε φρέσκες και τρυφερές,
σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία.
Βγάλτε τις από το νερό με το λεμόνι και βάλτε τις ανά μερίδες σε σακούλες
τροφίμων.Καταψύξτε τις και θα έχετε τις δικές σας κατεψυγμένες αγκινάρες
όταν τις χρειάζεστε!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου