Άλλο
φρούτο!!!
Υλικά
για το παντεσπάνι
5 αβγά
1 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 baking powder
1 κομπόστα
για το ζελέ
3 κούπες χυμό πορτοκάλι
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κούπες σαντιγί
αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και χτυπάμε
με το μίξερ για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 34x26 εκ.και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στραγγίζουμε το ζουμί της κομπόστας(είναι περίπου 1 1/2
κούπας)και βρέχουμε το πανεσπάνι μας καλά.
Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε πάνω
σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν καλά.
Τα απλώνουμε όμορφα επάνω στο παντεσπάνι μας σε σειρά.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά την πορτοκαλάδα
να ζεσταθεί.
Ανακατεύουμε καλά σε μπολάκια τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ
και τη ρίχνουμε μέσα στην πορτοκαλάδα.
Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει
γυαλιστερό.Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αδειάζουμε με κουτάλι πάνω στα φρούτα να καλυφθούν.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να σφίξει το ζελέ.
Στολίζουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Υλικά
για το παντεσπάνι
5 αβγά
1 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη
1 baking powder
1 κομπόστα
για το ζελέ
3 κούπες χυμό πορτοκάλι
5 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κούπες σαντιγί
αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε μπολ και χτυπάμε
με το μίξερ για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με διαστάσεις 34x26 εκ.και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στραγγίζουμε το ζουμί της κομπόστας(είναι περίπου 1 1/2
κούπας)και βρέχουμε το πανεσπάνι μας καλά.
Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα αφήνουμε πάνω
σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν καλά.
Τα απλώνουμε όμορφα επάνω στο παντεσπάνι μας σε σειρά.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά την πορτοκαλάδα
να ζεσταθεί.
Ανακατεύουμε καλά σε μπολάκια τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ
και τη ρίχνουμε μέσα στην πορτοκαλάδα.
Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει
γυαλιστερό.Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Αδειάζουμε με κουτάλι πάνω στα φρούτα να καλυφθούν.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και να σφίξει το ζελέ.
Στολίζουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε.
βγήκε τέλειο
ΑπάντησηΔιαγραφή