Για αρχή……
Υλικά
2 ασπράδια
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1/3 κ.γ. σόδα
χυμό από μισό λεμόνι
4 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1/3 κ.γ. αλάτι
2 κούπες περίπου αλεύρι
240 γρ. τυρί φέτα
κροκάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε για λίγο με το μίξερ το βούτυρο με τα ασπράδια να
αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη σόδα,το λεμόνι,τον άνηθο,το
αλάτι και το τυρί.
Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή.
Κόβουμε με το χέρι μας κομμάτια όσο ένα μικρό καρύδι και
αραδιάζουμε σε ταψί.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε τα τυροπιτάκια με λίγο κροκάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Υλικά
2 ασπράδια
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1/3 κ.γ. σόδα
χυμό από μισό λεμόνι
4 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1/3 κ.γ. αλάτι
2 κούπες περίπου αλεύρι
240 γρ. τυρί φέτα
κροκάδι για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε για λίγο με το μίξερ το βούτυρο με τα ασπράδια να
αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στο μείγμα τη σόδα,το λεμόνι,τον άνηθο,το
αλάτι και το τυρί.
Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή.
Κόβουμε με το χέρι μας κομμάτια όσο ένα μικρό καρύδι και
αραδιάζουμε σε ταψί.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε τα τυροπιτάκια με λίγο κροκάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου