Όταν η σοκολάτα συνάντησε το κέικ…
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
4 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στα αβγά,σε τρεις δόσεις,το μείγμα της χλιαρής
κουβερτούρας ανακατεύοντας απαλά.
Ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα και το αλεύρι.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο Pyrex με διάμετρο 25 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί και να κρυώσει ελαφρά για να μπορεί να κοπεί
(είναι πολύ μαλακό στο εσωτερικό του όσο είναι ζεστό).
Μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό της επιλογής μας,αποτελεί εξαιρετικό
γλυκό πειρασμό για τους απανταχού λάτρεις της σοκολάτας!!!
Συνταγή του Β.Καλλίδη.
Υλικά
300 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. βούτυρο
4 αβγά
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε στα αβγά,σε τρεις δόσεις,το μείγμα της χλιαρής
κουβερτούρας ανακατεύοντας απαλά.
Ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα και το αλεύρι.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο Pyrex με διάμετρο 25 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να σταθεί και να κρυώσει ελαφρά για να μπορεί να κοπεί
(είναι πολύ μαλακό στο εσωτερικό του όσο είναι ζεστό).
Μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό της επιλογής μας,αποτελεί εξαιρετικό
γλυκό πειρασμό για τους απανταχού λάτρεις της σοκολάτας!!!
Συνταγή του Β.Καλλίδη.
Είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω brownies.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι απλά η τέλεια συνταγή!!!!
Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο-!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως το καλύτερο που έχω δοκιμάσει!! Και αρκετά εύκολο!
Ευχαριστώ Αλέκα μου για τη συνταγή!!!
=D
Yperoxooo
ΑπάντησηΔιαγραφή