Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο Special

Είμαι ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ!
DSC_0027

Υλικά
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
1 κον κασέ
1 κ.σ. πελτέ
2 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
1/2 με 3/4 κούπας ελαιόλαδο
200 γρ. αλλαντικά της επιλογής σας σε κυβάκια (εγώ εδώ έβαλα λουκάνικα γαλοπούλας και μερικές φέτες σαλάμι μπίρας)
200 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι με το σκόρδο.

DSC_0001

Προσθέτουμε το σέλινο,τις πιπεριές,το κον κασέ,

DSC_0003

τον πελτέ,αλάτι και πιπέρι.   

DSC_0004

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Αν έχουμε πήλινη γάστρα είναι ευκαιρία να μαγειρέψουμε το φαγητό μας εκεί,
γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!!
Μεταφέρουμε λοιπόν τη σάλτσα στη γάστρα μας και προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό
νερό.

DSC_0007

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας,επιπλέον αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 50 λεπτά.

DSC_0009

Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα,ανοίγουμε τη γάστρα και προσθέτουμε
τα αλλαντικά.

DSC_0011

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τριμμένη φέτα!

DSC_0035

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...