Print Friendly and PDF

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κέικ κανέλας

Randevu για καφέ…DSC_0011

DSC_0007

Υλικά
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπας καρύδια

1/2 κούπας φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπας ζάχαρη
2 αβγά
1 βανίλια
1 κούπα γιαούρτι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ζάχαρη άχνη(προαιρετικά)


Εκτέλεση
Βάζουμε στο multi τα 3 πρώτα υλικά και χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.

DSC_0001

Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο,τη ζάχαρη,τα αβγά και τη βανίλια.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 1 λεπτό.

DSC_0002

DSC_0004

Προσθέτουμε τη σόδα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.

DSC_0006

Βάζουμε το αλεύρι σε άλλο μπολ και ανοίγουμε στο κέντρο μία λακούβα.

DSC_0003

Ρίχνουμε μέσα διαδοχικά το μίγμα από το βούτυρο και το γιαούρτι,ενώ ανακατεύουμε
συνέχεια με σπάτουλα παίρνοντας μέσα το αλεύρι.

DSC_0005


DSC_0007

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 24 εκ. το μισό
από το μίγμα.Βοηθάμε με ένα κουτάλι να απλωθεί όμορφα. 

DSC_0008

Αδειάζουμε επάνω το μισό από το μίγμα της κανέλας.

DSC_0009

Καλύπτουμε όμορφα με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.

DSC_0010

Τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα κανέλας.

DSC_0011

Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για περίπου
40 λεπτά.

DSC_0014

Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή χωρίς να αναποδογυρίσουμε.

DSC_0017

Αν θέλουμε κοσκινίζουμε την επιφάνεια με άχνη.

DSC_0010

1 σχόλιο:

  1. Εφτιαξα σημερα ενα παρομοιο κεκακι και προσθεσα και μια ιδεα μαστιχα μεσα,δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ταιριαζουν κανελα και μαστιχα!!Δεν ειχα καρυδια και στη θεση τους εβαλα μαυρη,ολομαυρη ζαχαρη!! Παρα πολυ νοστιμο κεικ!!
    Η ιδεα σου πολυ καλη Αλεκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...