Randevu για
καφέ…
Υλικά
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπας καρύδια
1/2 κούπας φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπας ζάχαρη
2 αβγά
1 βανίλια
1 κούπα γιαούρτι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ζάχαρη άχνη(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο multi τα 3 πρώτα υλικά και χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο,τη ζάχαρη,τα αβγά και τη βανίλια.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη σόδα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το αλεύρι σε άλλο μπολ και ανοίγουμε στο κέντρο μία λακούβα.
Ρίχνουμε μέσα διαδοχικά το μίγμα από το βούτυρο και το γιαούρτι,ενώ ανακατεύουμε
συνέχεια με σπάτουλα παίρνοντας μέσα το αλεύρι.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 24 εκ. το μισό
από το μίγμα.Βοηθάμε με ένα κουτάλι να απλωθεί όμορφα.
Αδειάζουμε επάνω το μισό από το μίγμα της κανέλας.
Καλύπτουμε όμορφα με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.
Τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα κανέλας.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για περίπου
40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή χωρίς να αναποδογυρίσουμε.
Αν θέλουμε κοσκινίζουμε την επιφάνεια με άχνη.
Υλικά
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπας καρύδια
1/2 κούπας φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπας ζάχαρη
2 αβγά
1 βανίλια
1 κούπα γιαούρτι
1 κ.γ. σόδα φαγητού
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ζάχαρη άχνη(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε στο multi τα 3 πρώτα υλικά και χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο,τη ζάχαρη,τα αβγά και τη βανίλια.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τη σόδα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το αλεύρι σε άλλο μπολ και ανοίγουμε στο κέντρο μία λακούβα.
Ρίχνουμε μέσα διαδοχικά το μίγμα από το βούτυρο και το γιαούρτι,ενώ ανακατεύουμε
συνέχεια με σπάτουλα παίρνοντας μέσα το αλεύρι.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 24 εκ. το μισό
από το μίγμα.Βοηθάμε με ένα κουτάλι να απλωθεί όμορφα.
Αδειάζουμε επάνω το μισό από το μίγμα της κανέλας.
Καλύπτουμε όμορφα με το υπόλοιπο μίγμα του κέικ.
Τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα κανέλας.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C για περίπου
40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή χωρίς να αναποδογυρίσουμε.
Αν θέλουμε κοσκινίζουμε την επιφάνεια με άχνη.
Εφτιαξα σημερα ενα παρομοιο κεκακι και προσθεσα και μια ιδεα μαστιχα μεσα,δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσο ταιριαζουν κανελα και μαστιχα!!Δεν ειχα καρυδια και στη θεση τους εβαλα μαυρη,ολομαυρη ζαχαρη!! Παρα πολυ νοστιμο κεικ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιδεα σου πολυ καλη Αλεκα!!