Άλλος με την “τάρτα” μας;;;
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
375 γρ.mozzarella (3 μπάλες)
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 μικρές ντομάτες
βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
λίγο ελαιόλαδο,περίπου 2-3 κ.σ.
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς C.
Βάζουμε,άδειο,μέσα στο φούρνο το ταψί στο οποίο θα ψήσουμε την τάρτα,
για να ζεσταθεί καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Χαράσσουμε ελαφρά γύρω-γύρω με μαχαίρι ένα περιθώριο 1 εκ. περίπου.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια εκτός από το περιθώριο.
Στο μεταξύ κόβουμε τις ντομάτες και το τυρί σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε
πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα
υγρά τους.
Απλώνουμε τη μουστάρδα πάνω στη σφολιάτα να πάει παντού εκτός
από το περιθώριο.
Απλώνουμε από πάνω τις φέτες του τυριού και το βασιλικό ψιλοκομμένο,αν
είναι φρέσκος,ή τον ξερό.
Στρώνουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Βγάζουμε από το φούρνο το ζεστό ταψί και μεταφέρουμε μέσα με τη βοήθεια
της αντικολλητικής κόλλας την τάρτα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι άκρες της σφολιάτας,
περίπου 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως!
ΣΗΜ:Όταν μεταφέρουμε την τάρτα στο ζεστό ταψί θα δούμε ότι αρχίζει να
ψήνεται αμέσως από κάτω.Αυτό βοηθάει να γίνει πιο τραγανή.
Αν θέλουμε,όταν σερβίρουμε περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Συνταγή με τροποποιήσεις από το Sweet Sensation.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
375 γρ.mozzarella (3 μπάλες)
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 μικρές ντομάτες
βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
λίγο ελαιόλαδο,περίπου 2-3 κ.σ.
αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς C.
Βάζουμε,άδειο,μέσα στο φούρνο το ταψί στο οποίο θα ψήσουμε την τάρτα,
για να ζεσταθεί καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω σε αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Χαράσσουμε ελαφρά γύρω-γύρω με μαχαίρι ένα περιθώριο 1 εκ. περίπου.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια εκτός από το περιθώριο.
Στο μεταξύ κόβουμε τις ντομάτες και το τυρί σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε
πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα
υγρά τους.
Απλώνουμε τη μουστάρδα πάνω στη σφολιάτα να πάει παντού εκτός
από το περιθώριο.
Απλώνουμε από πάνω τις φέτες του τυριού και το βασιλικό ψιλοκομμένο,αν
είναι φρέσκος,ή τον ξερό.
Στρώνουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Βγάζουμε από το φούρνο το ζεστό ταψί και μεταφέρουμε μέσα με τη βοήθεια
της αντικολλητικής κόλλας την τάρτα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι άκρες της σφολιάτας,
περίπου 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως!
ΣΗΜ:Όταν μεταφέρουμε την τάρτα στο ζεστό ταψί θα δούμε ότι αρχίζει να
ψήνεται αμέσως από κάτω.Αυτό βοηθάει να γίνει πιο τραγανή.
Αν θέλουμε,όταν σερβίρουμε περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και
ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Συνταγή με τροποποιήσεις από το Sweet Sensation.
Υπέροχη, θα τη φτιάξω για τραπέζι που έχω σε κάτι φίλους, please δώσε μου μια εναλλακτική για τη μουστάρδα, τι άλλο θα μπορούσα να απλώσω αντί γι'αυτήν???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα.
ΔιαγραφήΕγώ θα επέμενα να απλώσεις τη μουστάρδα στη βάση,
έστω και την απλή όχι Dijon,
κάνει τη διαφορά.
Αλλοιώς,μην τη βάλεις καθόλου ή
αν θέλεις βάλε μαγιονέζα.
Περιμένω τις εντυπώσεις σου αν τελικά την φτιάξεις...
Καλό βράδυ από μένα,
Αλεξάνδρα