Μπουκιά και
συχώριο!!!
Υλικά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κοπανάκια κοτόπουλου ή αντίστοιχη ποσότητα από άλλο μέρος (φτερούγες κ.λπ.)
500 γρ. αρακά καθαρισμένο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
6-7 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
άνηθο
χυμό από 1-11/2 λεμόνι
αλάτι,πιπέρι
λίγο ζεστό νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά από τη μία
μεριά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τα γυρίζουμε από την άλλη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι.Σοτάρουμε για λίγο να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τον αρακά και νερό,να τον μισοσκεπάζει.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς
και να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Περίπου 15 με 20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό μας,
προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες,τον άνηθο,
αλάτι και πιπέρι.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά,προσθέτουμε και
το χυμό από το λεμόνι.
ΣΗΜ:Όση ώρα μαγειρεύουμε το φαγητό δεν ανακατεύουμε με κουτάλι,απλά
κουνάμε την κατσαρόλα.
Υλικά
1/2 κούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κοπανάκια κοτόπουλου ή αντίστοιχη ποσότητα από άλλο μέρος (φτερούγες κ.λπ.)
500 γρ. αρακά καθαρισμένο (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
6-7 αγκινάρες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
άνηθο
χυμό από 1-11/2 λεμόνι
αλάτι,πιπέρι
λίγο ζεστό νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά από τη μία
μεριά τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τα γυρίζουμε από την άλλη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι.Σοτάρουμε για λίγο να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τον αρακά και νερό,να τον μισοσκεπάζει.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς
και να μείνει με λίγο ζουμάκι.
Περίπου 15 με 20 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό μας,
προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις αγκινάρες,τον άνηθο,
αλάτι και πιπέρι.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά,προσθέτουμε και
το χυμό από το λεμόνι.
ΣΗΜ:Όση ώρα μαγειρεύουμε το φαγητό δεν ανακατεύουμε με κουτάλι,απλά
κουνάμε την κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου